Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

Clay pebbles 1L - Керамзит

Цена: 35.00ден
  • Код:
    31
  • Тежина:
    0.500 кг

Керамзит (глинени камчиња) е произведен со користењето на комбинација од најдобрите кавалитетни делови глини и се пече во отворена печка со помош на висока класа чисти горива, кои гарантираат отсуство на тешки метали или други загадувачи.  

Големианта на камчињата осигурува стабилност, а нерамномерната форма на камчето е идеална површина за корени и полезни бактерии. Порозната структура има висок воден капацитет и одговара како за ebb/flood и top системи за напојување.

Обично треба да се мијат пред да бидат употребени, бидејќи са склони да имаат глинен прав врз нив кој се должи на триењето едно со друго за време на транспортот.

 

За најдобри резултати, измијте и накиснете го во вода со коригирано рН, во период од 3-5 дена, така што ќе го менувате водниот раствор со рН-то секој ден. Тоа ќе произведе средина, која не води до зголемување на CF на вашиоят хранлив раствор и има минимално ввлијание врз рН. Кога се исчистени, тие можат да бидат пуштени во ebb/flow системи или во саксии за капко-распрскувачките-системи, со вашите растенија, поставени директно во нив.

 

 

После прибирање на реколтата, старите корени можат да бидат отстранети рачно, пред повторна употреба. Накиснувањето на керамзитот во квалитетен ензимски производ во траење од неколку дена, исто ќе помогне да се соборат старите корени. На овој начин, камчињата можат да бидат повторно употребувани по неколку пати.И покрај тоа, после неколко употреби, керамзитот е склон да ја губи својата груба, порозна површина и ќе мора да биде сменет, за да се запази неговата ефективност. Камчињата може да се смешуваат во почви за подобрување на одводнувањето или да се искористат во  контејнери со почва, за да се намали испарувањето на вода.

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Clay pebbles 1L - Керамзит

Нови продукти