Валута
MKD
 • EUR
 • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ПОЧВИ СИЛНО ЗБОГАТЕНИ ПОЧВИ Xpert Nutrients Microbial mix 50L - збогатена почва

Xpert Nutrients Microbial mix 50L - збогатена почва

Цена: 1,100.00ден
 • Код:
  3508
 • Тежина:
  13.800 кг

Microbial Mix е мешавина на почва која делува на растенијата како почвен стимуланс кој го забрзува метаболизмот.

Неговата избалансирана структура ја зголемува отпорноста на растенијата на неповолни услови и болести
, обезбедува подобрена виталност и зголемена отпорност на стрес фактори.

Microbial Mix содржи специјално разреден сој на корисни почвени микроорганизми (Rhizobacteria) за поддршка на ртење, искоренување и зголемување на биомасата.

Растенијата имаат подобрена виталност и зголемена отпорност, а нивната заштита од микроорганизми и габи кои предизвикуваат болести е загарантирана со природниот микробен модификатор (Trichoderma koningii) внесен во почвата.
Работи во симбиоза со ткивата на корените, задржувајќи ги хранливите материи во нив и стимулирајќи ги да ги синтетизираат сопствените растителни хормони.

За основата на оваа мешавина на почва се користат различни видови тресет - бел тресет, црн тресет и кокос тресет, кои заедно со природниот  перлит помагаат да се задржат кислородот и влагата во медиумот.
Кокосовиот тресет дополнително го намалува ризикот од болести и обезбедува зона за хранливи материи во почвата.

Оваа природна мешавина е помешана со микроелементи и минерали како што се азот, фосфор, магнезиум, калиум, бакар, железо, манган молибден, бор и цинк. Нивното складирање и постепена асимилација се контролирани од додадената количина на глина и прецизно пресметаната pH вредност на медиумот.

Microbial Mix почвата содржи ексклузивен биостимуланс elfer Bioroot
- производ специјално дизајниран да го стимулира растот на кореновиот систем, подобрувајќи го капацитетот на растителните материи.

Предности на користење Microbial Mix почва:

 • Био стимулант
 • Го активира коренот при пресадување
 • Го подобрува квалитетот на коренската зона
 • Го зголемува капацитетот на растението да ги апсорбира достапните хранливи материи и вода.

Биостимулансот elfer Bioroot значително го зголемува кореновиот систем, предизвикувајќи појава на нови корени.
Новиот корен систем е поактивен и има поголем капацитет за апсорпција.
Зголемувањето на масата на коренот доведува до зголемување на големината на горниот дел од растението, што пак го зголемува здравјето и производството на растенијата.
 
Растенијата со посилни и поотпорни корени имаат поголема отпорност на стресни фактори на животната средина.

Microbial Mix има стабилна структура која не дозволува надворешни фактори да го променат неговиот корисен состав. Мешавините за почва на Xpert Nutrients се необработени и без токсични материи и пестициди.


 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Xpert Nutrients Microbial mix 50L - збогатена почва

Начин на употреба:

Отворете ја вреќата и распоредете ја смесата од почвата во саксиите. Додадете вода и кога ќе почне да истекува, Microbial Mix е подготвена за употреба.

Состав:

elfer Bioroot, бел тресет, црн тресет, кокос тресет, перлит, глина, минерали и хранливи материи (азот, фосфор, калиум, магнезиум, бакар, железо, манган, молибден, бор и цинк), микробиолошки модификатор Trichoderma koningiteriatainer, Rhizobacteria.

pH 6,0 - 6,5

EC 1-1,2 mS/cm.

Нови продукти