Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ ЛАМПИ ЛАМПИ ЗА РАСТ MH Powerplant 400W - метал - халидна сијалица за фаза вегетација

MH Powerplant 400W - метал - халидна сијалица за фаза вегетација

Цена: 2,390.00ден
  • Код:
    336
  • Тежина:
    0.550 кг

Метал-халидната сијалица, погодна за растенија што се во фазата на раст и развој

Се поврзува со 400W дросел/пригушница. На супер цена! 10% повеќе светлина од преостанатите метал/халидни сијалици! Подобрен и појак е синиот спектар кој што е за буен и квалитетен вегетациски раст кај сите растенија во затворени простории.

 

- 38 000 lm
- 4000 K
- живот 10 000 ч
- гаранција 12 месеци
 

Растот, плодовите, издржливоста, па дури и времето на цветање на растенијата се целосно зависни од светлината што ја добиваат. Квалитетот и интензитетот на светлината како и времетраењето на осветлувањето се исклучително важни! Изградбата на правилен систем на осветлување ќе ви гарантира одлични резултати!

 

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
MH Powerplant 400W  - метал - халидна сијалица за фаза вегетација

ВНИМАНИЕ: Овие упатства мора да се следат за да се избегнат можни повреди, оштетувања или несреќи. Производителот на ова сијалица не е одговорен за грешки, оштетувања, изгореници или пожари кои произлегуваат од непочитување на следните упатства.

 

Користете ја сијалицата со компатибилна електрична опрема односно пригушници-баласти. Користете само баласти одобрени од страна на CSA и UL.  Избегнете директен контакт со дожд или снег за да избегнете кршење заради промена на температурата. Наместете ја сијалицата цврсто, но без прекумерна сила на држачот за да ги намалите вибрациите. Не користете прекумерна сила за да изегнете кршење на сијалицата. Ова е сијалица со вакумна изолација и лесно може да пукне. Заменете ја сијалицата ако е изгребена, испукана или оштетена. Заменете ја сијалицата на крајот на нејзиниот животен циклус. 

КАРАКТЕРИСТИКИ ПРИ КОРИСТЕЊЕ

1)На оваа сијалица ии требаат неколку минути за да се рестартира и да постигне целосна осветленост по електрични прекини. 

2)Оваа сијалица може да работи во било која позиција.

 

Сијалицата е покриена со гаранција за дефект во период од една година од денот на купувањето. Во овој период сијалицата може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лица.