Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома PH РЕГУЛАТОРИ НАМАЛУВАЊЕ НА pH ( - ) HESI pH - BLOOM 1L - регулатор за симнување на pH во фаза цветање

HESI pH - BLOOM 1L - регулатор за симнување на pH во фаза цветање

Цена: 900.00ден
  • Код:
    333
  • Тежина:
    1.500 кг

Го намалува нивото на pH во хранливиот раствор, предодреден е за периодот на цветање.

 

Нивото на pH во хранливите раствори е од големо значење. Премногу висока pH води до образување на нерастворливи соединенија, а премногу ниска pH води до оштетување на корените.

pH регулаторите се важни производи во одгледувањето. Неговите функции се да ги намалат и да ја зголемат pH вредноста во фазите на раст и цветање.

 

Употреба: По аплчикација на сите ѓубрива измерете ја pH вредноста во садот. Ако нивото е премногу високо, применете Hesi pH-. При прва употреба започнете со мали количества (на капки ако е неопходно) запишете си ја точната доза за да си олесните за следниот пат.

ВНИМАНИЕ: Содржи 59% фосфорна киселина, причинува изгореници. Да се пази од контакт со кожата и очите. Користете заштитна облека (ракавици или очила). При контакт измијте обилно со вода. Во случај на поплаки консултирајте се со лекар.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
HESI pH - BLOOM 1L  - регулатор за симнување на pH во фаза цветање