Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

BUD-XL 250ml - стимулатор за цветање

Цена: 1,030.00ден
  • Код:
    314
  • Тежина:
    0.300 кг

Познато е повеќе од еден век дека ензимите делуваат како сепаратор на полисахаридито во моносахаридите - гликоза и фруктоза.

 

Исто така, игра важна улога во транспортот и дистрибуцијата на шеќери во растенијата. Овие шеќери се одговорни за производство на сува материја во различни делови на растението.

 

House &Garden Bud XL има извонредна способност, со користење на ензими, да извлече шеќери од лисјата на растението и да ги пренесе на овошјето или цветовите. Овошјето станува послатко и вкусно. Bud XL ја зголемува големината и силата на цветовите, што резултира со зголемено оплодување и, соодветно, зголемен принос

 

Секој ензим има оптимална вредност. Кога ќе се постигне, активноста на ензимот е највисока. Ако состојбата на ензимот е далеку од оптималната вредност, структурата може драстично да се промени, а дејството падне или протеинот ја губи својата функција. Затоа постојат неколку фактори кои треба внимателно да се набљудуваат:

 

PH на подлогата не треба да биде висока или ниска.

 

Температурата во просторијата, како и температурата на подлогата исто така се важни за да се постигнат оптимални резултати.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
BUD-XL 250ml - стимулатор за цветање

Апликација: Аплицирајте Bud XL за време на периодот на цветање. Подгответе го резервоарот за храна на следниов начин: прво додадете примарна хранлива материја (пр. Почва А + Б, Хидро или Кокос). Уверете се дека резервоарот нуди правилна pH вредност и спроводливост на водата. Потоа додадете Bud XL. Резервоарот е подготвен за прво напојување.

Совет: Почнете да додавате Bud XL откако ќе се формираат првите цветови. Во овој период, големи прицветници ги губат своите функции. Со додавање Bud XL, вие сте сигурни дека енергијата на растението не се користи за одржување на прицветниците, туку за обликување на цвеќињата и плодовите на растението. Буд XL, исто така, привлекува шеќер од градите, држејќи ги во боја или овошје.

 Количина: 1 литар за секои 1000 литри вода