Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

MULTIENZYM 1L - ензимски додаток

Цена: 1,650.00ден
  • Код:
    311
  • Тежина:
    1.200 кг

Ензимите се од основно основни за успешен раст на растенијата.

 

Тие се висококвалитетни протеини кои содржат амино киселини со генетски кодирана функција. Овој генетски код игра клучна улога во активноста и функцијата на ензимите. Ензимот е катализатор кој ги забрзува хемиските реакции без да го загрози самиот себе. Без ензими, некои хемиски промени ќе потрае стотици милиони години, додека со присуството на ензими, тие се случуваат во рок од дваесет милисекунди. Ензимите исто така се одговорни за ослободување на енергија од апсорбираните супстанции. Така, хранливите материи се претвораат во цигли - отпадни производи можат да бидат преработени, акумулациите се акумулираат.

House &Garden Multi Zyme е корисен стимулатор за раст; богат со ензими, коензими и витамини. Multi Zyme забрзува и го олеснува растот. Ги уништува и ги уништува мртвите корени кога наводнувањето ја зголемува отпорноста на растението. Ензимите ги претвораат хранливите материи во "лесно сварливите парчиња" кои лесно се апсорбираат од растението. Оптимален ефект: Секој ензим има оптимална вредност. Кога ќе се постигне, активноста на ензимот е највисока. Ако состојбата на ензимот е далеку од оптималната вредност, структурата може драстично да се промени, а дејството падне или протеинот ја губи својата функција. Затоа, постојат неколку фактори кои мора внимателно да се набљудуваат: рН на подлогата не смее да биде ниту висока ниту ниска. Температурата во просторијата, како и температурата на подлогата исто така се важни за да се постигнат оптимални резултати.

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
 MULTIENZYM 1L - ензимски додаток

Апликација: Аплицирајте Multi Zyme во периодот на фазата на раст. Подгответе го резервоарот за храна на следниов начин: прво додадете примарна хранлива материја (пр. Soil AgB, Hydro или Cocos). Уверете се дека резервоарот нуди правилна pH вредност и спроводливост на водата. Потоа додадете Мulti Zyme. Резервоарот е подготвен за прво напојување.

 

Съвет: Използвайте Multi Zyme през периода на растеж и когато поливате, за да унищожите мъртвите корени. Започнете да aplicirate Multi Zyme две недели по засадувањето. Ова е периодот во кој растението го гради својот отпор и ја зголемува апсорпцијата за зајакнување и зајакнување.