Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЗБОГАТУВАЧИ ВИТАМИНИ И ФОТОСИНТЕЗА HALO - харпин 100ml - стимулатор на метаболички процеси во растенијата

HALO - харпин 100ml - стимулатор на метаболички процеси во растенијата

Цена: 2,040.00ден
  • Код:
    220
  • Тежина:
    0.120 кг

Ја стимулира фотосинтезата со до 25% - видливи резултати за 2 дена!Производ од нова генерација, кој ги активира и стимулира заштитните сили на растенијата, што води до забрзано растење, рано цветање и зголемени приноси. Содржи α-, β-харпин.

 

- забрзано растење, благодарение на стимулирање на брзината на фотосинтеза со до 25%, особено при вештачко осветлување
- потпомага усвојување на ѓубривата, го зголемува приносот и квалитетот на реколтата
- ги активира растечките функции, што води до подобрена животност, отпорност, како и подобра реакција на стресни фактори
- го активира нарастувањето на клеточните ѕидови, продолжувањето на клетките, транспортот на протеини и шеќери, образувањето на цветови и плодови
- ги активира заштитните механизми, кои ја зголемуваат способноста на растението да се чува од вирусни, бактериски и габични заболувања
- прскањето со HALO го намалува заразувањето со ботритис и ја зголемува трајноста на плодовите
- ја зголемува шеќерната содржина во плодовите за до 35%
- го зголемува приемот на калциум за до 20%
- ги заштитува цветовите од измрзнување

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
HALO - харпин 100ml - стимулатор на метаболички процеси во растенијата
Примена: 1 пакетче (2,5g) се раствара во 500 мл преварена и изладена вода, и се прска по лисјатa. 5-те пакетчиња се за 5 прскања, рамномерно распределени во целиот период на одгледување. Употребете го подготвениот раствор до 4 часа.
 
За најдобар ефект применете:
(1) За време на најактивниот вегетативен раст,
(2) При појавата на цветовите,
(3) Во средината на цветањето и
(4) Една недела пред берењето.
 
Не го потребувајте HALO почесто од еднаш на 10 дена. Прскајте НАВЕЧЕР (соодветно ПРИ ГАСЕЊЕ НА СВЕТЛОТО).