Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик

NO MERCY SUPPLY-CO2 таблетки

Цена: 1,200.00ден
  • Код:
    204
  • Тежина:
    0.500 кг

 За брзо и обилно цветање на Вашите растенија CO2-Tablets содржи 60 таблети.

Со овој пакет од таблети јагленороден диоксид, Вие поседувате нов, револуционерен и моќен производ предодреден за растенија одгледувани во секаков субстрат. Достапни и евтини, тие се специјално разработени, за да ги заменат сложените и скапи ѓубриви системи на јагленороден диоксид, користени досега. 

Доцнењата во растот на растенијата често се предизвикани од дефицит на јаглероден диоксид - во лошо вентилирани простории, дефицитот може да биде штетен. Со таблети можете да доставите јаглероден диоксид директно до корените на растенијата и значително да го подобрите нивниот раст.

Само здрави растенија ќе имаат ефективна корист од додатокот. 
Многубројните тестирања на производот го открија недостигот на магнезиум, како можен страничен ефект. За да се избегне ефективно овој недостиг, производот содржи 1.2% магнезиумов сулфат. Таблетите го ослободуваат јагленородниот диоксид во водата, со што го стимулираат растењето. Здрави растенија мнугократно го апсорбираат важниот нутрициент – јагленороден диоксид, така што тој се содржи и во воздухот.

Преку фотосинтеза, јаглеродот во СО2 е извлечен и се вклучени во изградбата на лисја, стебла, цвеќиња и овошје. Правилната концентрација на СО2 од почетокот на растот до плодот овозможува побрзо зреење и поголемо принос.Предностите на збогатувањето на СО2 се што го намалува времето од сеење до жетва, севкупното забрзување на растот и зголемување на приносите . Растенијата исто така стануваат поотпорни на некои штетници.

 

Експресна нарачка

Just 4 полиња to fill in
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
NO MERCY SUPPLY-CO2 таблетки

Внимание: Додавањето на јагленороден диоксид непосредно пред стемнување не води до резултати! За време на темните периоди растенијата не апсорбират никаков јагленороден диоксид. Таблетите го сврзуваат јагленородниот диоксид со водата во период од 4 до 6 часа.

Примена:

Кога растенијата или резниците се здрави, користете 1 таблета на 100 литри вода. При хидро системи само додајте ја таблетата во садот. Предозирањето не е ниту штетно, ниту корисно. Применете минимум два пати неделно за постигнување на оптимален резултат. Се препорачува за време на целиот растителен циклус. Употребата на CO2-Tabs е природоцелесообразна и не штети на растенија, домашни миленичиња, птици, инсекти или микроорганизми. Додавањето на таблетите во вода за пиење привремено го намалува нејзинот рН. Се препорачува регулирано мерење на нивото на рН на водата и почвата. Ниската или високата содржина на рН го нарушува адекватниот прием на нутрициенти кај растенијата.