Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома ЃУБРИВА BIO NOVA ЗА КОРЕН BN Roots 250ml - стимулатор за корен

BN Roots 250ml - стимулатор за корен

Цена: 1,210.00ден
 • Код:
  877
 • Тежина:
  0.300 кг

BN Roots помага за подобар и побрз развој на коренот, за подоброто усвојување на хранливите материи, повисока отпорност на стрес, поефикасното користење на хранливите материи и повисокиот принос на сите испитувани култури. Накратко: повисок принос! BN Roots се меша со сите ѓубрива и додатоци. BN Roots води до поголема коренова активност и следствено повисок принос на сите испитувани култури. Овој стимулатор веќе бил применет со голем успех во траење на многу години во Европското градинарството и во светот. Тој може да се примени како врз лисјата, така и во средина користена за култивиранњ.

 

BN Roots се сотои од:

 • Хумусни киселини (Го подобрува прифаќањето на кислородот, го забрзува развојот на коренот и клетките, го забрзува транспортот на јони).
 • Келп (лекува рани и хлороза, го зголемува развојот на хлорофил, поголем развој на кореновата маса).
 • Аскорбинова киселина (витамин С).
 • Тиамин (витамин В1).
 • Мио-инозитол (за образување на клеточни ѕидови).
 • L-глицин (аминокиселина, за подобра отпорност и раст).

 

BN Roots го стимулира развојот на корените, ја подобрува абсорбцијата на храна, повисоката отпорност на стрес, поефикасното користење на хранливите материи и повисокиот принос при сите тестирани култури. Накратко: повисока доходовност. BN Roots се меша со сите ѓубрива и производи без проблем.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Дозирање:
 
10 мл. на 1 литар вода е доволно за 70 растенија. Применете го производот само еднаш, за претпочитување за време на засадувањето. BN останува во сила во траење од 30 дена, за истиот период низ кој се формираат повеќето од корените.