КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ВЕНТИЛАЦИЈА 271 продукт(и)

ВЕНТИЛАЦИЈА

Свежиот воздух е ваш пријател! Секоја просторија за одгледување (во затворено) треба да има добро направен вентилациски систем. За да постигнете успех и одгледувањето во вашата градина да биде квалитетно, треба да се размислува  и за чистење, воведување свеж воздух во просторијата и вентилација. Тука се преставени најважните делови, неопходни за изградба на идеален вентилациски систем.

 

 

Филтерот е важен дел од системот за вентилација. Функцијата на филтрите е да го отстрануваат воздухот надвор или пак да го прочистуваат воздухот. Спречување на прекумерен мирис во просториите, гроубоксовите, оранжериите итн.

 

 

ФИЛТРИ (49)

Вентилаторот помага во одржувањето на свежиот воздух, за здрава животна средина на вашите растенија. За да постигнете висок квалитет на воздухот, треба да обезбедите доволна размена на воздух во просторијата за одгледување на растенијата, или пак некоја оранжерија. Задоволувачката размена на свеж воздух во просторијата варира во зависност од надворешната температура. Вентилаторот обезбедува висок степен на контрола врз влагата, топлината, јаглеродниот диоксид (CO2) и циркулацијата на воздухот.

 

 

 

ВЕНТИЛАТОРИ (39)

Целта на циркулационите вентилатори е да обезбедат движење на воздухот и негова размена!

 

ЦИРКУЛАЦИОНИ ВЕНТИЛАТОРИ (28)

Освен за движење на воздухот низ нив, дополнителна функција на воздуховодите е апсорпција на бучава.

 

КАНАЛИ ЗА ВОЗДУХ (57)

Тројници во Y-облик за поврзување на воздушни канали и други делови во системите за вентилација 2>1

 

Y - ТРОЈНИЦИ (15)

Метални елементи (стеги) за сврзување на вентилациски делови.

 

 

СТЕГИ (10)

Адаптери/сврзници за вентилациските системи

 

АДАПТЕРИ/СВРЗНИЦИ (21)

Пригушник на звук е дополнителен елемент на системот за вентилација. Нивната функција е да ја апсорбира бучавата произведена од излезниот вентилатор.

 

ПРИГУШНИК НА ЗВУК (9)

          Со купување на сет од нашата продавница, ќе заштедите на вредноста на секој поединечен производ!
     Ако сакате да добиете комплетен сет прилагоден на вашите индивидуални потреби и барања, ве молиме пратете ни e-mail на info@growshop-mania.mk или јавете се на 078/387-607

 

КОМПЛЕТИ (11)

Влагата во просторијата за одгледување е важен фактор за правилен развој на растенијата. За да го контролирате овој важен фактор, може да користите уреди како што се овлажнителите или влагоабсорбатори - во зависност од процентот на влагата во просторијата. 

 

ОВЛАЖНИТЕЛИ / ВЛАГОАБСОРБАТОРИ (40)

Филтри
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»
Page 1 of 34
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»