КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ 210 продукт(и)

ОСВЕТЛУВАЊЕ

Растот, плодовите, издржливоста, па дури и фазата на цветање се целосно зависни од светлината што ја добиваат. Квалитетот и интензитетот на светлината како и времетраењето на осветлувањето се многу важни! Изградбата на соодветен систем за осветлување ви гарантира одлични резултати.

 

MH, HPS, CFL и LED сијалици за фаза на раст(вегетација), за фаза на цветање и комбинирани.Од 150W до 1000W.

 

ЛАМПИ (207)

Баластите (пригушници) служат за вклучување на сијалиците и го регулираат напонот што се доставува до нив со генерирање на висок напонски импулс по прекинот на струјата од стартерот. Тие се поделени на два вида - електромагнетни и електронски баласти. Разликата меѓу нив е дека на електронски баласт не му е потребен  стартер, полеснен е и помалку се загрева. Други предности се потивкото работење во споредба со магнетниот баласт, зголемувањето на животниот век на сијалицата од 30% до 50%.

 

БАЛАСТИ (66)

 Главната функција на рефлекторот е да ја рефлектира светлината врз вашите растенија, покривајќи ја максималната површина и одразувајќи ја максималната светлина што ја емитира сијалицата.

 

РЕФЛЕКТОРИ (90)

 Со купување на сет од нашата продавница, ќе заштедите на вредноста на секој поединечен производ!
     Ако сакате да добиете комплетен сет прилагоден на вашите индивидуални потреби и барања, ве молиме пратете ни e-mail на info@growshop-mania.mk или јавете се на

078/387-607

 

КОМПЛЕКТИ (30)

LED лампите се најновата иновација кај системите за осветлување за индор одгледување. Тие имаат помала потрошувачка на енергија, помалку топлина во однос на светилките HPS и MH и подолг век на траење.

LED ОСВЕТЛУВАЊЕ (22)

Филтри
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»
Page 1 of 27
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»