КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ЃУБРИВА METROP ОСНОВНИ ЃУБРИВА MR2 250ml - минерално ѓубриво за цветање

MR2 250ml - минерално ѓубриво за цветање

Цена: 1,210.00ден
 • Код:
  1574
 • Тежина:
  0.300 кг

Metrop MR2 е концентрирано течно ѓубриво за фазата на цветање.

За најголемо зголемување во обемот на плодот/цветот, производот содржи два пати повеќе калиум, отколку фосфор! Содржината на MR2, неговото NPK и микроелементен баланс се специјално избрани, за да се добие што е можно највисок принос од вашето растение. Суровините во MR2 се со многу висок степен на чистота, што овозможува да се постигне висок дел на NPK, без тоа да му пречи на растението.

Квалитетот на суровините е гарантиран, така што нема опастност да се запуши хидропонскиот систем, резервоарот или одделните делови на напојувањето. Еднаш смешан со вода, ЕС ќе остане стабилно. Микроелементите се додадени во поголем и почист степен, така што растенијата побрзо и поефективно фотосинтезираат, што е од корист за квалитетот на крајниот производ. MR2 е растителен екстракт со висок квалитет, кој ги содржи сите макро и микроелементи, неопходни за целосно цветање кај секој тип на одгледување.

Преднсоти:

 • Видливо ја подобрува состојбата на врвот на растението;

 • Присуство на доволно калиум, така да се даде можност на врвот да достигне максимална големина;

 • Присуство на доволно фосфор за продолжување на растењето на корените;

 • Присуство на доволно магнезиум за оптимално количество хлорофил и синтеза на протеини;

 • Адаптиран кон експлозивно цветање;

 • Не содржи никакви штетни бои и не е разреден со вода: се состои само од најчистите суровини.

  Затоа користете со ниско ЕС.

Без разлика дали одгледувате во почва, кокос или хидро, ние често земаме здрави хранливи состојки здраво за готово, а најмногу се фокусираме на производи како што се PK стимуланси, засилувачи и додатоци. Но, основната хранлива материја е основата што ја бара вашето растение во раните фази од својот живот - па затоа веројатно заслужува поголемо внимание отколку што тоа го даваме.

 

Што се основните ѓубрива?
 

На растенијата им треба многу различни работи за да растат: светлина, воздух, вода и храна. Кога станува збор за исхраната, исто како и луѓето, на растенијата им треба „урамнотежена диета“. Ова подразбира правилно избалансирано ѓубриво што ги содржи сите основни елементи за раст, познати како основни ѓубрива, кои претставуваат цврста основа за здрав раст на растенијата. Сите видови стимуланси можат да се додадат во циклусот на растење, но вашите основни хранливи материи се градежните елементи за здрави здрави растенија.

 

 • Нарачај за 3,000.00ден + Купете MR2 250ml - минерално ѓубриво за цветање или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Примена:
Од 3-та или 4-та седмица на цветањето, во зависност од големината на врвот, давајте во постепено растечки дози до крајот. Во последната седмица, исплакнете, како што е неопходно.
- Ако почвата е збогатена поливајте со смесата од 1 до 3 пати седмично.
- При незбогатена почва или ако користите хидропонски методи за растење, додавајте секој ден.

Внимавајте да не предозирате!

Нашите водечки брендови