Валута
MKD
  • EUR
  • MKD
Јазик
Мени
Профил
Јазик
Дома ЗБОГАТУВАЧИ ДРУГИ ЗБОГАТУВАЧИ Epsonita 500g - магнезиеумов додаток

Epsonita 500g - магнезиеумов додаток

Цена: 350.00ден
  • Код:
    834
  • Тежина:
    0.650 кг

EPSONITA (епсонитови соли) е природен, суров материјал од висок квалитет и степен на сигурност.

Тој е во состојба да го воспостави нивото на магнезиум во случај на недостиг. Магнезиумот е неразделен дел од молекулата на хлорофилот и неговиот дефицит има негативно влијание врз фотосинтезата. Тој е од суштинско значење за метаболизмот на јагленохидрати и клетечното дишење, исто учествува во синтезата на смоли, масла и масти. Epsonita може да се применува за оддржување на минимални нивоа на магнезиум или при висок недостиг (високи дози).

 

EPSONITA Epson сол содржи: Магнезиумов сулфат анхидрид 16% и 32% сулфурна киселина.

 
 

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Доза:
- Фолијарен спреј: 2 до 4 г / л вода
- Во почва: 50гр / м2
- Поливање: 0.5 до 3 г / м2 на всеки 10 дни
 
Смешајте EPSONITA Epson Salt во вода пред употреба.