Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
  •      
Дома БОРБА СО ШТЕТНИЦИ ИНСЕКТИЦИДИ AIN Mochila 30ml - широкоспектарен био инсектицид

AIN Mochila 30ml - широкоспектарен био инсектицид

Цена: 850.00ден
  • Код:
    684
  • Тежина:
    0.040 кг

Течен инсектицид базиран на екстракт од дрвото Neem (Azadirachta Indica).

 

Тоа дејствува главно преку голтање, но исто така и на контакт во раната фаза на растот на растенијата. Дрвото Neem содржи високо активна супстанција против тревни инсекти со заштита на фауната и пчелите. Главната активна состојка е извлечена од овошјето. Технологијата за екстракција овозможува високо ниво на квалитет. Од активните состојки, најважно е Азадиратин - ова е лимонат со седум изомери.

Концентрацијата на азадиратин во АИН е помеѓу 12.000 и 14.000 делови на милион. Другите супстанции содржани во екстрактот, кои исто така имаат ефект врз инсектите, се мелиантриоло, салимин и нимбин.

Штетници што можат да влијаат на вашите растенија вклучуваат: лисни вошки, грини, мравки, бели лисја, бела прашкаста мувла, гниење, па дури и цицачи, како што се стаорци! Додека некои штетници живеат во почвата, други се пренесуваат / ртат во воздухот. . Мувлата, исто така, може да биде голем проблем. За борба против овие штетници, потребни се специјализирани производи!

Инсектицидите се хемиски или биолошки средства за контролирање на штетни инсекти – лисни вошки, црни муви, црви и ларви, thrips, whiteflies, бубачки, woodrubs, мравки, итн Тие се насочени со широк спектар.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Начин на употреба: Прскање со препаратот секогаш се одвива во часови на слабо сонце и на pH блиску до 5,5 (може да се прилагоди со лимонска киселина). Третманот може да се повтори 1-2 пати неделно.

Дозирање - 1,5 мл на 1 литар вода.