Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
 •      
Дома БОРБА СО ШТЕТНИЦИ ИНСЕКТИЦИДИ Fungus Gnat OFF 250ml - био-инсектицид против црните мушички и нивните ларви

Fungus Gnat OFF 250ml - био-инсектицид против црните мушички и нивните ларви

Цена: 1,370.00ден
 • Код:
  476
 • Тежина:
  0.300 кг
Потрошено е, го нема во моментот

Против црни мушички

Ларвите на малите црни мушички и други видови се хранат со габи кои растат на органски материи. Барајќи храна, ларвите ги заразуваат корените на растенијата со патогени габи, а возрасните мушички ги шират своите спори кон околните растенија

Апликација:

 • 1mL / L во работниот раствор наводнување.
 • Ефект до 24 часа.
 • Чувајте на суво и ладно место (над 0 ° C и под 32 ° C).
 • Да се ​​чува подалеку од очите и кожата - може да предизвика алергиски реакции.
 • за тешка зараза - се применуваат во рок од 5-7 дена за да се исчисти
 • за лесна инфекција - повторете по 7-10 дена

 

Штетници што можат да влијаат на вашите растенија вклучуваат: лисни вошки, грини, мравки, бели лисја, бела прашкаста мувла, гниење, па дури и цицачи, како што се стаорци! Додека некои штетници живеат во почвата, други се пренесуваат / ртат во воздухот. . Мувлата, исто така, може да биде голем проблем. За борба против овие штетници, потребни се специјализирани производи!

Инсектицидите се хемиски или биолошки средства за контролирање на штетни инсекти – лисни вошки, црни муви, црви и ларви, thrips, whiteflies, бубачки, woodrubs, мравки, итн Тие се насочени со широк спектар.