Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
 •      
Дома ЃУБРИВА XPERT NUTRIENTS ДРУГИ ДОДАТОЦИ Enzymes 1L - Органски ензимен додаток

Enzymes 1L - Органски ензимен додаток

Цена: 1,310.00ден
 • Код:
  3824
 • Тежина:
  1.200 кг

Enzymes е висококвалитетен течен производ направен од специјално избрани ензими важни за отклучување на вредни извори на хранливи материи за растението во областа на кореновиот систем.

Овој производ го забрзува процесот на разградување на мртвиот корен во достапни минерали и шеќер. Enzymes помага да се одржат оптимални услови во медиумот на одгледување, подобрувајќи ја ефикасноста на корисните бактерии и целокупната ефикасност на корените. Овој производ е незаменлив доколку имате намера повторно да го користите вашиот медиум за растење за уште еден циклус.

Бенефиции од користење на Enzymes:

 

 • Го забрзува распаѓањето на мртвите корени
 • Обезбедува средина богата со кислород за корените
 • Ја прочистува почвата и ги отвара вредните извори на хранливи материи за растението
 • Ефикасен во сите средини на одгледување (Почва,Хидропоника,Кокос)

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Препорачана доза и начин на употреба: 2ml/1l вода.

За најдобри резултати, додадете го во вашиот хранлив раствор со секое полевање или барем 1 или 2 пати неделно. Не го подготвувајте растворот повеќе од 5 дена однапред. Аплицирајте го Enzymes последен во хранливиот раствор, по можност непосредно пред наводнување.

Погоден за сите видови растенија и компатибилен за употреба со други брендови на ѓубрива.

Услови на чување
: Да се ​​чува во оригиналното пакување на суво и ладно место, но НЕ во фрижидер, на температура помеѓу 5 и 28°C, подалеку од деца и домашни миленици. Да се ​​чува подалеку од директна сончева светлина. Рок на траење - 3 години.

Посебни мерки на претпазливост при употреба: Во случај на контакт со очи, веднаш исплакнете со многу вода и побарајте лекарска помош.