КОШНИЧКА

0 артикла
Дома PH РЕГУЛАТОРИ pH Up + 5L - регулатор за зголемување на Ph

pH Up + 5L - регулатор за зголемување на Ph

Цена: 2,590.00ден
  • Код:
    2931
  • Тежина:
    5.250 кг

pH Up + е регулатор кој го зголемува нивото на pH во хранливиот раствор.
 

 

Нивото на pH во хранливите раствори е од голема важност. Премногу висока pH доведува до формирање на нерастворливи соединенија, а прениската pH доведува до оштетување на коренот.

 

Регулаторите на pH вредноста се важни производи за одгледување. Нивните функции се да ја намалат и подигнат pH вредноста во фазите на раст и цветни, по претходното мерење со соодветен уред (pH тестер).
 

Употреба: Внимателно додадете мала доза на pH до + во хранливиот раствор и добро измешајте. Измерете го нивото на pH. Доколку е потребно, додадете друга мала доза додека не го достигнете потребното ниво на pH. Промешајте добро по секое додавање. Содржината на шишето се подготвени за употреба.

 

Внимание:

 

Корозивни елементи (28,2% калиум хидроксид)
користете заштитни ракавици.
може да предизвика изгореници на кожата при допир.
во случај на контакт со очите, исплакнете веднаш со вода и побарајте совет од лекар.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Нашите водечки брендови