КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ГРОУБОКСОВИ BUDBOX BudBox 360x240x200cm ProWhite Titan2 - гроубокс за одгледување на растенија

BudBox 360x240x200cm ProWhite Titan2 - гроубокс за одгледување на растенија

Цена: 0.00ден
  • Код:
    3495
  • Тежина:
    10.000 кг

Гроубокс од висока класа.
 

Се одликува со цврста конструкција која се состои од челични елементи. За разлика од многу други компании, Budbox користи специјален прашок за полирање на челични столбови, со што се обезбедува заштита од корозија! Секој елемент на конструкцијата е изработен од висококвалитетен челик, како и нов тип на приклучоци за кликнување кои обезбедуваат стабилно поврзување на столбовите и голема тежина издржливост.

 

Овој гранбокс има повеќе „прозорци“, како и дополнителни отвори / пристаништа во основата, погодни за наводнување на системот внатре и надвор од кутијата. Ова е исклучително погодно ако користите хидропонични методи на одгледување како што се капе / проток, ЕББ / проток и други. системи.

 

Внатрешноста на кутијата е многу повеќе од само бела или сребрена завршница. Направен од висококвалитетен PAR +, внатрешниот слој на оваа кутија обезбедува одраз на редоследот од 1.694 микромоли на метар квадратен! Ова значи повеќе светлина за вашите растенија. Не се формираат жаришта. PAR+ е супер рефлектирачка постава - „паметен материјал“ што ја рефлектира употребената енергија  обезбедува помалку топлина за вашите растенија.

Се покажа дека други помалку рефлектирачки материјали го поместуваат спектарот на растечки ламби и создаваат повеќе инфрацрвени зраци (топлина). PAR + е рефлектирачки материјал што е главната причина зошто многу производители пријавуваат повисоки стапки на раст и значително подобрен квалитет. во споредба со гроубокс без обложување PAR+.значи фотосинтетички активно зрачење. Ова е тесна лента на електромагнетна енергија (400-700 нанометри) што растенијата ја користат во фотосинтезата. Помислете на PAR+ како фотонско гориво за вашите постројки. Колку повеќе РАР енергија добиваат вашите растенија, толку повеќе растат и повеќе цвеќиња и овошја произведуваат.

Budbox е 100% рефлектирачко. Има дупки за набудување, благодарение на што можете да пристапите до вашите растенија без да мора да го откопчате целосно - лесно и погодно!

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

25мм, издржлива челична рамка
Целосно метални, аголни приклучоци за кликнување
Про бела или сребрена внатрешност
Препорачано осветлување: ЛЕД; 6 x 600W HPS / MH
Препорачана вентилација: Излезен вентилатор 1125м3 / ч
Вклучува горни потпорни цевки + ремени
димензии: 360х240х200

 

Нашите водечки брендови