Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
  •      
Дома БОРБА СО ШТЕТНИЦИ ИНСЕКТИЦИДИ Cordalene/ BIOTHUR 30ml - био инсектицид против црви и ларви

Cordalene/ BIOTHUR 30ml - био инсектицид против црви и ларви

Цена: 620.00ден
  • Код:
    322
  • Тежина:
    0.050 кг

ПРОТИВ ЛАРВИ И ЦРВИ

 

Bacillus thuringiensis се грам-позитивни бактерии кои се среќаваат во почвите и растенијата; се користат за биолошка заштита на растенијата од 1938 година. . По множење, го ослободува C-ендотоксинот со инсектицидно дејство кое е многу токсично за ларвите на инсекти, но не и за 'рбетници. Тој е погоден за контролирање на гасениците на сите штетници на Лепидоптера (Lypoprilli, пеперутки). Особено ефикасен за рударски молец (Тута апсолута), памук грутка (Helicoverpa armigera) и др. 

 

Кога се користи правилно, ризикот за пчели е минимален. Неколку часа по ингестија, гасениците престануваат да јадат се парализаат и наскоро умираат. Секој тип инсекти има различна чувствителност кон продуктот. 

 

Штетници што можат да влијаат на вашите растенија вклучуваат: лисни вошки, грини, мравки, бели лисја, бела прашкаста мувла, гниење, па дури и цицачи, како што се стаорци! Додека некои штетници живеат во почвата, други се пренесуваат / ртат во воздухот. . Мувлата, исто така, може да биде голем проблем. За борба против овие штетници, потребни се специјализирани производи!

Инсектицидите се хемиски или биолошки средства за контролирање на штетни инсекти – лисни вошки, црни муви, црви и ларви, thrips, whiteflies, бубачки, woodrubs, мравки, итн Тие се насочени со широк спектар.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Апликација:

 

1.5-2ml/L за фолијарна апликација. Не користете со хемиски отрови! За подобри резултати - прскајте во вечерните часови.