КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ ЛАМПИ КОМБИНИРАНИ ЛАМПИ Tomax 600w - комбинирана сијалица за фаза раст и цветање

Tomax 600w - комбинирана сијалица за фаза раст и цветање

Цена: 1,730.00ден
 • Код:
  2389
 • Тежина:
  0.400 кг

Погодни за работат како со електонски така и со магнетни баласти! Овие лампи имаат и плав спектар (за вегетација) и црвениот спектар (за цветање).

 

 • Оптимизиран спектар: HPS сијалиците имаат двоен спектар и висок PAR (фотосинтетичко активно зрачење) за да се промовира растот и цветањето на растенијате во различни фази;
 • Долг живот: живот до 24.000 часа; одржување на над 90% од почетната луменска моќност (140000LM) по 5000 часа работа;
 • Широк спектар на примена: со поголем жолт и црвена спектар за зголемување на цветањето, овие натрумови сијалици имаат висок степен на искористеност и  може да се користат во сите фази
 • Лумени: 90 000lm
 • CRI: 22RA
   

 

Растот, плодовите, издржливоста, па дури и времето на цветање на растенијата се целосно зависни од светлината што ја добиваат. Квалитетот и интензитетот на светлината како и времетраењето на осветлувањето се исклучително важни! Изградбата на правилен систем на осветлување ќе ви гарантира одлични резултати!

Комбинираните сијалици даваат како црвена, така и плава светлина, што ги прави соодветен извор на светлина за фазата на раст и за фазата на цветање.

 

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

ВНИМАНИЕ: Овие упатства мора да се следат за да се избегнат можни повреди, оштетувања или несреќи. Производителот на ова сијалица не е одговорен за грешки, оштетувања, изгореници или пожари кои произлегуваат од непочитување на следните упатства.

Користете ја сијалицата со компатибилна електрична опрема односно пригушници-баласти. Користете само баласти одобрени од страна на CSA и UL.  Избегнете директен контакт со дожд или снег за да избегнете кршење заради промена на температурата. Наместете ја сијалицата цврсто, но без прекумерна сила на држачот за да ги намалите вибрациите. Не користете прекумерна сила за да изегнете кршење на сијалицата. Ова е сијалица со вакумна изолација и лесно може да пукне. Заменете ја сијалицата ако е изгребена, испукана или оштетена. Заменете ја сијалицата на крајот на нејзиниот животен циклус. 

 

Сијалицата е покриена со гаранција за дефект во период од една година од денот на купувањето. Во овој период сијалицата може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лица.

Нашите водечки брендови