Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
  •      

MILWAUKEE Sharp - електронски pH Тестер

Цена: 3,460.00ден
  • Код:
    187
  • Тежина:
    0.500 кг

Микропроцесорот Sharp Tester му овозможува на корисникот со притискање на копчето за калибрација, автоматски да ја распознае пуфернската вредност. 

 

Автоматско исклучување после 10 минути, што гарантира долг век на батеријата. Сите Sharp тестери са изградени со цврст корпус што оневозможува проникнување на водата до дисплејот при потопување. 

pH40 се доставува во комплет со пуфер раствор и батерии. 

 

Карактеристики: 

- Опфат 0.0 - 14.0 рН 
- Резолуција 0.1 рН 
- Точност ± 0,2 рН 
- Калибрирање Автоматски 2 точки 
- Околната средина -5 до 60 ° С / 100% RH 
- Век на батеријата 300 часа непрекината работа 
- Вид на батеријата 4 х 1.5V 
- Автоматско исклчучување после 8 минути некористење 
- Тип батерија 1.5V Button - 3 Вклучени

Калибрација: Процедурата е многу брза и лесна. Притиснете го копчето ON/OFF за да го вклучите тестерот. Тестерите Milwaukee можат да се калибрираат при вредности 4, 7 и 10. Секогаш калибрирајте ја вредноста 7 прво. Потопувајте го тестерот во пуфер раствор 7.01 (М1007). После тоа притиснете го копчето CAL. Дисплејот ќе започне да трепка. Кога "с" ќе запре да трепка, притиснете CFM за да потврдите. На дисплејот ќе започне да трепка бројот 4.0, што означува дека треба да го потопите тестерот во вториот пуфер раствор 4.01. (Ако правите калибрација во една точка, исклучете го тестерот и не го потопувајте во пуфер раствор 4.01). Потоа исплакнете ја електродата со (М10000) пред да калибрирате во втората точка. При калибрација во две точки за мерење на киселоста, потопете во пуфер раствор 4.01 (М1004) или ако извршувате алкални мерења - користетете пуфер раствор 10.01 (М10010). Секогаш користете нов пуфер раствор при секоја калибрација. 

 
 

 

 
 
 
 

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Тестерот е покриен со гаранција за дефект за период од 6 месеци од денот на купувањето. Во овој период, апаратот може да се врати на продавачот со доказ за купување (ваучер за готовина). Ако се најде дефект, тој ќе се санира или замени.

Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на апаратот, случајно оштетување (загуба, мокрење), поправка од страна на неовластени лица.