Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
  •      
Дома БОРБА СО ШТЕТНИЦИ ИНСЕКТИЦИДИ ProNeem 450гр - широкоспектарен био инсектицид и фунгицид

ProNeem 450гр - широкоспектарен био инсектицид и фунгицид

Цена: 860.00ден
  • Код:
    3342
  • Тежина:
    0.030 кг

Proneem е нетоксичен производ, составен од 100% брашно од Neem и азадирахтин. 

 

ProNeem е систематски препарат, така што растението го апсорбира производот постепено и го распределува преку своите садни ткива. Докажан производ против смукачки инсекти како листни вошки, нематоди(цевчести црви) и др.! ProNeem може да се искористува и како превантивно лекување. Примената му се простира и до контрола на габичките во почвата: Fitoctora SP, SP Olpidium, Agrimonio SP, контрола на фитопатогенни габички(брашнеста пепелница, бела мувла, и т.н. ) во етеричните делови на растението.

 

Против нематоди, црви, ларви на почвата, брашнеста пепелница.

Штетници што можат да влијаат на вашите растенија вклучуваат: лисни вошки, пајаци, мравки, бели лисја, бела прашкаста мувла, гниење, па дури и цицачи, како што се стаорци! Додека некои штетници живеат во почвата, други се пренесуваат / ртат во воздухот. . Мувлата, исто така, може да биде голем проблем. За борба против овие штетници, потребни се специјализирани производи!
Габицидите се хемиски или биолошки агенси за борба против причините за габични заболувања на растенијата (мувла, прашкаста мувла, 'рѓа, итн.).

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

ДОЗИРАЊЕ:

Поливна вода: 1 гр ProNeem на литар вода.
Смешан во субстратот: 2-4 грама на литар почва.
Примена врз лист: 4-5 грама на литар вода.