Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома ЗБОГАТУВАЧИ ДРУГИ ЗБОГАТУВАЧИ Epsonita 500g - магнезиеумов додаток

Epsonita 500g - магнезиеумов додаток

Цена: 345.00ден
 • Код:
  834
 • Тежина:
  0.650 кг

EPSONITA (епсонитови соли) е природен, суров материјал од висок квалитет и степен на сигурност.

Тој е во состојба да го воспостави нивото на магнезиум во случај на недостиг. Магнезиумот е неразделен дел од молекулата на хлорофилот и неговиот дефицит има негативно влијание врз фотосинтезата. Тој е од суштинско значење за метаболизмот на јагленохидрати и клетечното дишење, исто учествува во синтезата на смоли, масла и масти. Epsonita може да се применува за оддржување на минимални нивоа на магнезиум или при висок недостиг (високи дози).

 

EPSONITA Epson сол содржи: Магнезиумов сулфат анхидрид 16% и 32% сулфурна киселина.

 
 

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Доза:
- Фолијарен спреј: 2 до 4 г / л вода
- Во почва: 50гр / м2
- Поливање: 0.5 до 3 г / м2 на всеки 10 дни
 
Смешајте EPSONITA Epson Salt во вода пред употреба.