Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома ЗБОГАТУВАЧИ ДРУГИ ЗБОГАТУВАЧИ Dolomita 500g - калциум-магнезиумов додаток

Dolomita 500g - калциум-магнезиумов додаток

Цена: 345.00ден
 • Код:
  833
 • Тежина:
  0.650 кг

Dolomita abono Ecologico е прашкаст збогатувач за почва/ѓубриво, кој се користи за корегирање на нивоата на калциум и магнезиум во почвата, и истотака го регулира pH кај сиромашни почви.

Претставува балансиран, минерален екстракт од морски седименти, кој што освен значителното богатство на калциум (28%), магнезиум (19%) и на железо, содржи голема група од други минерали и микроелементи, сите со органско потекло. Ја потпомага работата на корисните бактерии и други микроорганизми. 

Обично се додава на субстратот пред засадување, дозата е 1 грам на литар почва.

 
Можете да ја подобрите смесата на субстратот преку додавање на перлит, додавање превентивно на препарати против штетници /габичкиTrichoderma, а на дното на саксијата - арлит.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.