КОШНИЧКА

0 артикла

Аналогeн светломер (лукс-метар)

Цена: 1,695.00ден
  • Код:
    812
  • Тежина:
    0.300 кг

Аналогниот светломер (лукс-метар) е лесен за употреба!

Тој користи силициумови сензори, за да ја отчита светлината околу вашите растенија. Без батерии. Без потреба од калибрација. Ориентирајте го светломерот со сензорот кон светлината и подесете го соодветниот режим.

 

Аналогниот светломер има три режима на работа:

X1 - за флуоресцентни осветитлувачки системи од 0 до 2700 lx
X10 - за сончева светлина од 2700 lx до 27 000 lx
X100 - за метал-халидни и натриумови осветлувачки системи от 27000 lx до 270 000 lx

 

Тестерите се важни мерни инструменти во градинарството.Во оваа категорија ќе најдете тестери за различни намени.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Нашите водечки брендови

Нови продукти