Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ ЛАМПИ ЛАМПИ ЗА ЦВЕТАЊЕ GIB Lighting Flower Spectre 250W HPS - натриумова сијалица за фазата на цветање

GIB Lighting Flower Spectre 250W HPS - натриумова сијалица за фазата на цветање

Цена: 1,450.00ден
 • Код:
  73
 • Тежина:
  0.210 кг

Една многу добра и евтина алтернатива за периодот за фазата на формирање цвет и цветање. Серијата од сијалици на GIB - Lighting Flower Spectre, е за сите, кои сакаат да добијат добар принос, а притоа располагаат со помал буџет. Многу добар избор е и за љубителите на стаклени градини или пак оранжериски производители и за заштита на тропските растенија во текот на зимата и периодите на пониски температури.

 

 • Тип: Натриум светилка со висок притисок (HPS)
 • Спектър: цветна faza, цветен спектар (Flower Spectre)
 • Моќност: 250W
 • E40
 • 33,000 l.m
 • Размер: 25 х 5 см
 • Живот: 20 000 часа
 • Ефективна плоштина: +/- 0,5 м2

 

 

Растот, плодовите, издржливоста, па дури и времето на цветање на растенијата се целосно зависни од светлината што ја добиваат. Квалитетот и интензитетот на светлината како и времетраењето на осветлувањето се исклучително важни! Изградбата на правилен систем на осветлување ќе ви гарантира одлични резултати!

HPS сијалиците даваат црвена светлина која помага во производството во фазата на цветање!

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

ВНИМАНИЕ: Овие упатства мора да се следат за да се избегнат можни повреди, оштетувања или несреќи. Производителот на ова сијалица не е одговорен за грешки, оштетувања, изгореници или пожари кои произлегуваат од непочитување на следните упатства.

 

Користете ја сијалицата со компатибилна електрична опрема односно пригушници-баласти. Користете само баласти одобрени од страна на CSA и UL.  Избегнете директен контакт со дожд или снег за да избегнете кршење заради промена на температурата. Наместете ја сијалицата цврсто, но без прекумерна сила на држачот за да ги намалите вибрациите. Не користете прекумерна сила за да изегнете кршење на сијалицата. Ова е сијалица со вакумна изолација и лесно може да пукне. Заменете ја сијалицата ако е изгребена, испукана или оштетена. Заменете ја сијалицата на крајот на нејзиниот животен циклус. 

 

Сијалицата е покриена со гаранција за дефект во преиод од една година од денот на купувањето. Во овој период сијалицата може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лица.

Најпродавани

Нашите водечки брендови