Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома ЃУБРИВА GUANOKALONG СТИМУЛАТОРИ ЗА РАСТ И ЦВЕТАЊЕ Fish powder 5L - суво органско ѓубриво за раст и почеток на цветање

Fish powder 5L - суво органско ѓубриво за раст и почеток на цветање

Цена: 2,730.00ден
 • Код:
  755
 • Тежина:
  5.500 кг

Guanokalong Fish powder претставува суво брашно од тропски риби.

 

Рибиното брашно е богато со азот и фосфор. Одговара за фазата на раст како и ја подобрува кореновата структура и се добива на цветови/плодови. Се добива од тропски риби кои живеат во Јаванско море. Силното присуство на азот и фосфор помага за забрзување на растот, зголемено производство на семињата и плодовите. Го подобрува квалитетот на плодот.

 

Содржината на 5% азот обезбедува буен и силен раст на стебла и лисја. Содржината на 4% фосфор го подобрува развојот на корените и на тој начин дозволува подобро прифаќање на хранливите материи. И најпосле, содржината на 1%  калиум обезбедува балансиран сооднос на хранливите материи, така да  растението може да ги остварува сите биолошки процеси без проблеми: фотосинтеза, синтеза на протеини, коренов развој, како и многу други.

 

Како да го користите GK Organics на рибино брашно:

 

- Овој производ е убаво да се меша со супстратот пред засадување
- Може да се користи како дополнителен хранлив слој, за отстранување на дефицити - за целта измешајте го рибиното брашно со малку почва и потоа поставете го најгоре како горен слој на супстратот
- Може да се разредува со вода за напојување

Стимулансите за раст и цветање обезбедуваат дополнителна доза на хранливи материи и елементи во трагови на основната храна (основно ѓубриво). Тие се важен дел од програма за исхрана затоа што ја надградуваат основата и затоа произведуваат одлични резултати кои ги очекувате.
 

Органски, течни и цврсти, почвни адитиви засновани на лилјак на познатата марка Guanokalong.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Примена:

 

Одговара за вегетација и почеток на цветање.

NPK: 4/5/1.

- Поливајте со раствор од 50mL на 5L вода.

- Посипете по 50mL на корен во втората седмица од развојот на растението.

- За мешање со почвата - по 50mL на 15L почва.