Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома ИНСТРУМЕНТИ ЗА МЕРЕЊЕ PH И EC ТЕСТЕРИ ТЕСТЕРИ GIB Industries Pro blue - електронски pH тестер

GIB Industries Pro blue - електронски pH тестер

Цена: 6,400.00ден
 • Код:
  51
 • Тежина:
  0.500 кг

GIB Industries рН-метар Pro Blue, со точност 0,02 рН, рачно подесување.

Калибрација:

- Внимателно отстранете го заштитното капаче од електродата. (Внимание: капачето содржи раствор KCL за чување).
- Исплакнете ја електродата со дестилирана вода, потсушете ја и ставете ја во pH7 раствор.
- Завртете го копчето pH7 во насока на стрелката на часовник почекајте 20-30 секунди, за да биде прочитана вредноста и за да можете да зададете вредност од 7.00.
- Исплакнете ја одново електродата со дестилирана вода, потсушете ја и поставете ја во раствор pH4.
- Завртете го копчето pH Х во насока на стрелката на часовникот и зададете вредност 4.00
- Почекајте 20-30 секунди, додека брои
- Кога ќе завршите, исплакнете ја електродата и капачето и по можност ставете во неа раствор за чување KCL.
 

Избегнувајте да го држите тестерот во рака додека трае калибрацијата

 

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.