Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ БАЛАСТИ ЕЛЕКТРОНСКИ БАЛАСТИ/ПРИГУШНИЦИ DIM BAL 600W - електронски баласт за HPS и MH лампи

DIM BAL 600W - електронски баласт за HPS и MH лампи

Цена: 9,340.00ден
 • Код:
  502
 • Тежина:
  3.200 кг

Баластите од DIM-BAL се прилагодливи во широк излезен опсег, овозможувајќи ви да ја зголемите или намалите светлината која произлегува од вашата сијалица.

Бројните капацитети ви даваат шанса да користите еден таков баласт-пригушница со различни по моќност сијалици. На пример: модел 400W може да се користи за 250W и 400W сијалици; модел 600W - за 400W и 600W сијалици; и модел 1000W -  за 600W и 1000W сијалици во зависност од моделот и јачината на баластот.

 

Спецификации на баластот DIM-BAL 600W: 

- Напојување: 230V 

- Конзумирачка моќност од 600W: 645W 

- Влезна струја 600W: 2.Bl A 

- Искористена моќност 660W: дава 705W 

- Влезна електрична моќност 660W: 3.07 A 

- Фактор на моќност: ≥ 0,99 

- THD: ≤ IO% 

- Влезна фреквенција: 50 / 60Hz 

- TC (кутија): 8O ° C 

- Ta (на животната средина): -30 - S0 ° C 

- Се регулира на 4 начини: 300W/450W/600W / 660W

 

 

Баластите го регулираат напонот што се доставува до избраната сијалица и ја вклучуваат создавајќи висок напон откако ќе се прекине почетната струја. Тие се поделени на електромагнетни и електронски баласти. Разликата е во тоа што електронскиот баласт не бара стартер, полесен е и помалку загрева. Друга предност е тоа што е потивок и го зголемува животниот век на сијалицата за 30%-50%

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Баластот е покриен со гаранција за дефект во период од 1 година од денот на купувањето. Во овој период уредот може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лицa.

Најпродавани

Нашите водечки брендови