Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
  •      
Дома БОРБА СО ШТЕТНИЦИ АКАРИЦИДИ Nite-Nite Spider Mite 250 ml - био инсектицид против пајаци

Nite-Nite Spider Mite 250 ml - био инсектицид против пајаци

Цена: 1,090.00ден
  • Код:
    475
  • Тежина:
    0.300 кг

Особено за заштита од пајаци (сем. Tetranychidae)

 

Пајаците (Tetranychidae) се минијатурни членконоги (до 1mm долги) кои се хранат со растителни сокови. Тие се развиваат подобро во топло и суво, некои видови формираат пајажина. Под оптимални услови (27 ° C), тие излегуваат 3 дена и по уште 5 дена тие можат да се размножуваат. Пајаците се хаплоидални (како пчели) - жените имаат целосна хромозомска поставеност, а мажите - половина; така што една женка може да создаде генерација без потреба за маж. Женските пајаци живеат 2-4 недели и лежат 20 сферични, првично транспарентни јајца дневно; така што една женка за помалку од еден месец може да порасне до 1 милион. Поради брзата репродукција, пајаците го зголемуваат отпорот кон пестицидите, па методите за хемиска контрола имаат само привремен успех. Бидејќи повеќето препарати не работат на јајца, потребно е често прскање за да се спречи појавата на отпор.

Nite-nite Spider Mite ги заштитува растенијата на најприроден начин - го блокира респираторниот систем на пајаците и ги имобилизира; така што тие немаат способност да развијат отпор. 100% природен органски препарат.

 

Штетници што можат да влијаат на вашите растенија вклучуваат: лисни вошки, грини, мравки, бели лисја, бела прашкаста мувла, гниење, па дури и цицачи, како што се стаорци! Додека некои штетници живеат во почвата, други се пренесуваат / ртат во воздухот. . Мувлата, исто така, може да биде голем проблем. За борба против овие штетници, потребни се специјализирани производи!

Акарицидите се хемиски или биолошки соединенија кои имаат специфичен ефект врз штетните пајаци што ги цицаат растителните сокови - црвени и бели пајаци.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Употреба: 25 ml од подготовката во 500 ml вода. Измешајте додека не се раствори. Прскајте на целата површина на растенијата рано наутро или кога светлото е исклучено. Се применуваат на секои 7-14 дена за отстранување на штетници. Исчистете го распрскувачот по употреба. 

Нови продукти

Најпродавани

Нашите водечки брендови