Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      

Flora Micro H/W 1L - микроелементи

Цена: 740.00ден
 • Код:
  470
 • Тежина:
  1.000 кг

Серијата Flora ги содржи сите примарни и секундарни микроелементи потребни за балансирана исхрана на растенијата и одличен квалитет и принос на култури.

 

Овие елементи формираат сеопфатно и избалансирано ѓубриво кое ги снабдува растенијата со сè што им е потребно за да се изгради силна структура и големи цветови. Го подобрува вкусот, аромата и квалитетот - во хидропоника, почва и кокос. Динамична, се развива, континуирано подобрена формула според најновите научни сознанија. 

 

 • FloraMicro hardwater - ги обезбедува сите потребни микроелементи во растворлива форма заедно со органските пуфери за стабилизирање на рН на растворот. FloraGro и FloraBloom содржат силициум кој ја надополнува исхраната на хидро- и аеронаутика и ја зајакнува структурата на растенијата.

 

Kонцептот на 3-дел програма беше создаден за General Hydroponics од д-р Кал Херман, поранешен хемичар во НАСА, во соработка со научници на Универзитетот во Дејвис, Калифорнија.

Без разлика дали одгледувате во почва, кокос или хидро, ние често земаме здрави хранливи состојки здраво за готово, а најмногу се фокусираме на производи како што се PK стимуланси, засилувачи, стимуланси и додатоци. Но, основната хранлива материја е основата што вашето растение ја бара во раните фази од својот живот - па затоа веројатно заслужува поголемо внимание отколку што ние му даваме.

 

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Апликација:

 

 

- За овошје и зеленчук EC = 0.4-0.6

- За младите растенија EC = 1.2-1.8

- За вегетација и цветање EC = 1.8-2.2

- За мајчините растенија - користете концентрација како во првата недела на цветање.

 

 

NPK: 5/0/1

 

 

КОЛИЧЕСТВАТА ВО ШЕМАТА СЕ ЗА 10L РАСТВОР!

 
 
ПРОТРЕСЕТЕ ДОБРО ПРЕД УПОТРЕБА! Размешајте го добро работниот раствор!