КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ЃУБРИВА GENERAL HYDROPONICS Ripen 500 ml - Стимулатор за крајот на цветањето

Ripen 500 ml - Стимулатор за крајот на цветањето

Цена: 430.00ден
 • Код:
  466

Ripen е специјално создаден за да го забрза процесот на созревање и да го подобри КВАЛИТЕТОТ на приносот.

 

Ripen е мешавина од рафинирани минерални соли и буфери формулирани со прецизна формула која дава сигнал до растението дека неговиот развој е завршен. Растението реагира со забрзано созревање, зголемена содржина на активни супстанции, подобар квалитет на вкус и поголем принос, обезбедува растение со сите минерални соли што им се потребни во лесно сварлива форма. Во случај на претходна акумулација на нитрати и елементи во трагови, Ripen ги метаболизира овие остатоци, што го подобрува вкусот на културата.

 

Ripen дејствува на различни нивоа:

 

 

 • На растението му дава силен сигнал дека се приближува кон крајот на својот живот. Растението реагира со забрзување на процесот на созревање во последните напори за ширење на своите гени.

 • Го принудува растението да ја зајакне својата одбрана и со тоа да ја зголеми својата активност.

 • Ги внесува сите минерални соли што им се потребни на растенијата во форма која лесно се асимилира.

 • Во случај на претходна акумулација на нитрати или микроелементи, помага да се метаболизираат овие остатоци, што ќе го подобри вкусот на културата.

 

Својства:

 

 

 • На отворено, овозможува брзо да се собере културата пред да биде расипана од ладно и влажно време.

 • Внатре, помага да го усогласите крајот на циклусот со забрзување на созревањето на поспорите растенија.

 • Во случај на напад од габи или инсекти, ви овозможува да го забрзате природниот циклус и да добиете нешто од културата што инаку би била целосно изгубена.

 • Зголемува активност во лековити растенија. Кога одгледувате растение поради неговите лековити својства, оваа хранлива состојка е погодна за зголемување на концентрацијата во финалниот производ.

Стимулансите за раст и цветање обезбедуваат дополнителна доза на хранливи материи и елементи во трагови на основната храна (основно ѓубриво). Тие се важен дел од програма за исхрана затоа што ја надградуваат основата и затоа произведуваат одлични резултати што ги очекувате.

 • Нарачај за 3,000.00ден + Купете Ripen 500 ml - Стимулатор за крајот на цветањето или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

​Апликација:

 

За последните 10 дена од цветањето.

 

 • за хидропоника: 6 mL/L EC=1,8-2,2
 • за почва: 6 mL/L, аплицирајте пред наводнување

 

Ripen има кисела реакција, затоа проверете ја pH вредноста на растворот. (5,5-6,5) NPK 0/6/5

Нашите водечки брендови