Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома КЛОНИРАЊЕ/ВКОРЕНУВАЊЕ ГЕЛОВИ ЗА КЛОНИРАЊЕ Mycoplant 20гр (ендомикориза) - додаток за корен

Mycoplant 20гр (ендомикориза) - додаток за корен

Цена: 1,200.00ден
 • Код:
  422
 • Тежина:
  0.025 кг

Mycoplant содржи спори на ендомикорозни мицели (овие се корисни габи кои живеат во симбиоза со корени)

 

Тие му помагаат на кореновиот систем во апсорцијата на ѓубривата, микроелементите и водата. Микориза исто така ја подобрува активноста и микробиолошкиот состав на почвата; така што растителни корени оптимално ги користат ресурсите на почвата. Содржи: микоризен вирус на Гломус, 400 активни спори / грам

 

Микозата помага да се апсорбира водата и хранливите материи од почвата, особено фосфорот.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Апликација:

1g корен при садење или пресадување. За подобар ефект, посипете ги голите корени при трансплантација.