Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома ЃУБРИВА PLAGRON ЗА КОРЕН Power Roots 500ml - стимулатор за корен

Power Roots 500ml - стимулатор за корен

Цена: 2,060.00ден
 • Код:
  385
 • Тежина:
  0.300 кг

Power Roots е моќен органски стимулатор на кореновиот систем на растенијата. 

 

Добро е да се користи како за време на вегетативниот период, така и во првите седмици, после започнување на цветањето. Како последица од неговата употреба растенијата развиваат силни и разгранати коренови системи, што води до подобро примање на хранливите материи од почвата и од таму до подобри резултати. Power Roots има брзо дејство, економичен е и се апсорбира многу добро. Неговата употреба е гаранција за здрави и силни растенија.

Состав:

Вода, хумусни киселини, екстракт од алги, аскорбинска киселина (витамин С), аминокиселини, миоинозитол, тиамин (витамин В1), алфа-токоферол (витамин Е). Органско NPK-ѓубриво (1-0-2). 1% вкупно количество азот (N), од кој 1% органски сврзан азот, 0,2% водорастворлив фосфорен пентаоксид (P2O5), 1,5% водорастворлив калиумов оксид (K2O).

Стимулаторите на коренот помагаат за побрз и подобар развој на кореновиот систем. Корените се најважните единици одговорни за апсорпција на хранливи материи и ги прикачуваат растенијата на почвата. Добар стимулатор на коренот ја одржува областа на коренот здрава и чиста во текот на целиот животен циклус.
 

Плагрон се високо квалитетни хранливи материи и додатоци. Плагон нуди целосен опсег на течности за био-производителот.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Дозирање: 

Додај 1 ml Power Roots на 1 литар вода (1:1 000).

Користете го овој раствор секој пат при поливање, до четвртата седмица од започвнување на цветање.

Расклати добро пред употреба!

Можно е да ги дразни очите и кожата.