Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома БОРБА СО ШТЕТНИЦИ ИНСЕКТИЦИДИ Cordalene / BIOTHUR 1L- Био инсектицид против црви и ларви

Cordalene / BIOTHUR 1L- Био инсектицид против црви и ларви

Цена: 7,550.00ден
 • Код:
  3719
 • Тежина:
  1.000 кг

Bacillus thuringiensis е грам-позитивна бактерија која се наоѓа во почви и растенија; Се користи за биолошка заштита на растенијата од 1938 година. На За време на репродукцијата, таа ослободува супстанција Ц-ендотоксин со инсектицидно дејство, што е многу токсично за ларвите на инсектите, но не и за 'рбетниците.


Погоден е за контрола на гасениците на сите штетници од класата Лепидоптера (Лепидотера, пеперутки). Особено ефикасен за рударски молец (Tuta absoluta), памучен ноќен (Helicoverpa armigera) и други.

Ако се користи правилно, ризикот за пчелите е минимален. Неколку часа по ингестијата, гасениците престануваат да се хранат и стануваат парализирани и наскоро умираат. Секој вид инсекти има различна чувствителност на препаратот.

Штетниците што можат да влијаат на вашите растенија вклучуваат: лисни вошки, грини, мравки, бели муви, бела прашкаста мувла / бела прашкаста мувла, гниење, па дури и цицачи како што се стаорци! Додека некои штетници живеат во почвата, други се пренесуваат / се раѓаат во воздух. На Мувла, исто така, може да биде голем проблем.Потребни се специјализирани производи за борба против овие штетници!
Инсектицидите се хемиски или биолошки агенси за контрола на штетните инсекти - лисна вошка, црна мушичка, црви и ларви, тхиди, бели муви, бубачки, дрва, мравки, итн. Тие се насочени или со широк спектар.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

1,5-2ml / L за прскање со лисја. Не користете со хемиски отрови! За подобри резултати - прскајте навечер.

Начин на употреба: Кордален може да се нанесе со нормално, прскање на земја или воздух, во доза од 1,5 - 2 мл на 1 литар, разредена во доволно вода за рамномерно покривање на целото зеленило на заразените растенија. Најдобро време да се примени е на почетокот на развојот на ларвите.

ЗА ДОБИВАЕ НА НАЈДОБРИТЕ РЕЗУЛТАТИ, ПРОТРЕСЕТЕ ГО ШИШЕТО ПРЕД УПОТРЕБА НА ПРОИЗВОДОТ И ИЗМЕШАЈТЕ ГО СО ВОДА!

Компатибилност: производот содржи масло во неговиот состав. Не смее да се користи со кој било друг производ што може да ја промени одржливоста на спорите. Во случај на мешање со други производи, направете тест за компатибилност. 
Избегнувајте екстремни услови!

Нови продукти

Најпродавани

Нашите водечки брендови