КОШНИЧКА

0 артикла
Дома БОРБА СО ШТЕТНИЦИ Neudorff Spruzit 500ml - широкоспектарен био инсектицид

Neudorff Spruzit 500ml - широкоспектарен био инсектицид

Цена: 2,180.00ден
  • Код:
    3450
  • Тежина:
    0.300 кг

Инсектицид спреј со широк спектар на делување против каснувања од инсекти на декоративни растенија, применливи во сите видови простории - канцеларии, тераси, стакленици, па дури и на отворено, на отворено овошје и зеленчук.

Комбинацијата на природен пиретрум со масло од семе од репка (18,36 g / l природен пиретрам, 825,3 g / l масло од семе од репка) обезбедува сигурно да се отстранат не само возрасни инсекти, туку и нивните јајца!
Не е токсичен за пчели! Напрскајте изобилно при првите симптоми на контаминација со раствор од 1 до 2%.

против лисни вошки, пајаци, мушички, вошки, скакулци, гасеници, бумбари, ларви и др.

Не е опасно за пчели! Добро се толерира од страна на растенијата. Краток период на чекање.

 

Упатство за употреба: Добро протресете пред употреба. Отшрафете го мерното капаче и пресечете го врвот со нож. Оптимално дејство се постигнува кога дното на листовите е многу испрскано. Не користете на директна сончева светлина и на високи температури. Поради оваа причина, препорачливо е да го распрснете рано наутро или во вечерните часови. Истурениот раствор може да остави дамки на камењата и подот, па покријте го подот однапред. Не ставајте повеќе од потребната количина на раствор. Додајте вода до остатокот од производот во шишето и додајте ја во спрејната мешавина.

Употреба: Spruzit се раствора во вода. За мерки за разредување, видете ја внатрешноста на етикетата. Употреба во рана фаза на напад од паразити или први штетни организми / симптоми за ова. Во случај на вошки, прскањето се повторува по 7 дена и три пати по 14 дена. Максимум две апликации за овошје и зеленчук, а најмногу осум за украсни растенија. Прифатливо е да се користи препаратот дома и во мали овоштарници или зеленчукови градини. Препаратот е отровен за водни организми. Во долгорочните водни тела може да има штетни ефекти. Да се ​​чува подалеку од дофат и поглед на деца. Ако се проголта, веднаш побарајте лекарска помош и покажете го паковањето или етикетата. Не дозволувајте  да влезе во канализација. Отпадот и садовите треба да се отстранат соодветно. За да се избегне контаминација на животната средина, фрлете ги во континејри.

 

Време на чекање до берење / берење на овошје:

-Овошје и зеленчук - надвор: 3 дена

-Салата од оранжерија: 7 дена

Штетници што можат да влијаат на вашите растенија вклучуваат: лисни вошки, пајаци, мравки, бели лисја, бела прашкаста мувла, гниење, па дури и цицачи, како што се стаорци! Додека некои штетници живеат во почвата, други се пренесуваат / ртат во воздухот. . Мувлата, исто така, може да биде голем проблем. За борба против овие штетници, потребни се специјализирани производи!
Габицидите се хемиски или биолошки агенси за борба против причините за габични заболувања на растенијата (мувла, прашкаста мувла, 'рѓа, итн.).

  • Нарачај за 3,000.00ден + Купете Neudorff Spruzit 500ml - широкоспектарен био инсектицид или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Активни супстанции: 4,59 g / l пиретрум 825,3 g / l масло од семе од репка

Содржина: 500 ml. Доволно за максимум 50 литри мешавина од средството за прскање

Дозирање: 10 мл / 1л вода.

Нови продукти

Нашите водечки брендови