КОШНИЧКА

0 артикла
Дома БОРБА СО ШТЕТНИЦИ AIN Mochila 100ml - широкоспектарен био инсектицид

AIN Mochila 100ml - широкоспектарен био инсектицид

Цена: 2,040.00ден
  • Код:
    2846
  • Тежина:
    0.100 кг

Течен инсектицид на база на екстракт од плодовите од дрвото Neem(Azadirachta Indica)

 

Делува главно на ингестија, но и при контакт во раните фази на раст на растенијата. Дрвото Ним содржи силна активна супстанција против тревопасни инсекти, заштитувајќи ја фауната и пчелите. Главната активна состојка е извлечена од плодовите.

Технологијата на екстракција овозможува високо ниво на квалитет. Од активните состојки најважен е Азадирахтин - лимонид со 7 изомери.

Концетрацијата на азадирахтин во AIN е помеѓу 12.000 и 14.000 делови на милион. Други супстанци содржани во екстрактот кои исто така имаат влијание врз инсектите се мелиантриоло, саламин и нимбин

 

  • Нарачај за 3,000.00ден + Купете AIN Mochila 100ml - широкоспектарен био инсектицид или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Начин на употреба:
-Кога прскате со екстрактот, секогаш изведувајте го тоа во часови кога нема сончево зрачење и pH блиску 5.5(може да се корегира со лимонска киселина)
-Третманот може да се повтори од 1 до 2 пати неделно
-Дозирање: 1,5ml на литар вода

Нови продукти

Нашите водечки брендови