КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ПОЧВИ Canna claypebble 45L - керамзит

Canna claypebble 45L - керамзит

Цена: 1,380.00ден
  • Код:
    3140
  • Тежина:
    22.500 кг

CANNA Aqua Clay Pebbles се печени глинени топчиња кои формираат идеална подлога за употреба од искусни производители

 

Благодарение на нивната уникатна структура, CANNA Aqua Clay Pebbles нуди идеална основа за производителите кои сакаат кои сакаат да ја контролираат примената на хранливи материи и нивото на влажност на нивните растенија во текот на целиот процес на култивирање. CANNA Aqua Clay Pebbles се направени од специјални видови глина кои имаат мала содржина на растворлива сол. Поради тоа тие се особено погодни за употреба во хидропонски системи.

CANNA Aqua Clay Pebbles имаат висока порозност и висока содржина на воздух, со што го стимулира развојот на коренот.

CANNA Aqua Clay Pebbles се неоргански, имаат неутрална pH вредност, немаат габи и не гнијат. Тие се состојат од различни компоненти кои заедно формираат оптимална, хетерогена структура која е идеална за развој на коренот.

Пред да користите:
-Важно е темелно да ги исплакнете камчињата за да се отстрани песокот и да се измијат остатоците.
-Препорачливо е секогаш да го проверувате нивото на pH.
-Добро измешајте и оставете неколку минути. Измерете ја pH вредноста. Ако е висока(7.0 или повеќе) натопете ги камчињата преку една ноќ со фосфорна или азотна киселина(или pH- коректор). Потоа исплакнете темелно пред употреба.

 

  • Нарачај за 3,000.00ден + Купете Canna claypebble 45L - керамзит или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Нови продукти

Нашите водечки брендови