КОШНИЧКА

0 артикла
Дома PH РЕГУЛАТОРИ HESI pH + 1L - регулатор за покачување на pH

HESI pH + 1L - регулатор за покачување на pH

Цена: 625.00ден
  • Код:
    334
  • Тежина:
    1.100 кг

Hesi pH Plus е регулатор, кој го покачува нивото на PH во хранливиот раствор.

 

Нивото на pH во хранливите раствори е од големо значење. Премногу високото pH води до образување на нерастворливи соединенија, а премногу ниско pH води до оштетување на корените.

pH регулаторите се важни производи во одгледувањето.Неговите функции се да ги намалат и да ја зголемат pH вредноста во фазите на раст и цветање, по прелиминарно мерење со соодветен инструмент (тестер за pH).

Начин на употреба:

- Оптимална рН-вредност: 5,8 - 6,2;

- Измерете ја вредноста на рН, откако сте ги додале сите компоненти на ѓубривото; 

- Ако вредноста е премногу ниска, додајте Hesi PH + за да ја корегирате; 

- Ако за прв пат користите регулатор, треба постепено да се доближите до оптималната вредност (ако е неопходо, на капки); 

-После тоа обрнете внимание на крајното количество и дали евентуално е неопходно  да се примени одново покасно.

  • Нарачај за 3,000.00ден + Купете HESI pH + 1L - регулатор за покачување на pH или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Нашите водечки брендови