Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома PH РЕГУЛАТОРИ HESI pH - BLOOM 1L - регулатор за симнување на pH во фаза цветање

HESI pH - BLOOM 1L - регулатор за симнување на pH во фаза цветање

Цена: 700.00ден
 • Код:
  333
 • Тежина:
  1.500 кг

Го намалува нивото на pH во хранливиот раствор, предодреден е за периодот на цветање.

 

Нивото на pH во хранливите раствори е од големо значење. Премногу висока pH води до образување на нерастворливи соединенија, а премногу ниска pH води до оштетување на корените.

pH регулаторите се важни производи во одгледувањето. Неговите функции се да ги намалат и да ја зголемат pH вредноста во фазите на раст и цветање.

 

Употреба: По аплчикација на сите ѓубрива измерете ја pH вредноста во садот. Ако нивото е премногу високо, применете Hesi pH-. При прва употреба започнете со мали количества (на капки ако е неопходно) запишете си ја точната доза за да си олесните за следниот пат.

ВНИМАНИЕ: Содржи 59% фосфорна киселина, причинува изгореници. Да се пази од контакт со кожата и очите. Користете заштитна облека (ракавици или очила). При контакт измијте обилно со вода. Во случај на поплаки консултирајте се со лекар.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Најпродавани

Нашите водечки брендови