Јазик &
MK /
Јазик
0
Јазик &
MK /
Јазик
 •      

LiteCheck електронски светломер /лукс-метар/

Цена: 5,190.00ден
 • Код:
  237
 • Тежина:
  0.150 кг

За мерење на осветленоста во оранжериски и други простории.

 

Со овој мерач на светлина можете да проверите секој ден дали растенијата добиваат доволно светлина и да дадат точна мерка на вистинската светлина што ја емитуваат ламбите.

Со текот на времето, ламбите го губат својот интензитет на светлина, а овој индикатор на светлината може да одреди соодветно време за нивно менување.
Овој метар е идеален за мерење на амбиенталната светлина. Индикаторот е обезбеден со упатство во кое се вклучени соодветни нивоа на светлина според видовите растенија идеални за прилагодување на правилното светло.

 • Брзи и точни читања до 50.000 лукси.
 • 4-цифрен LCD екран лесен за читање.
 • Лесен и удобен може да се носи на кое било место.
 • Мерачот доаѓа во здрава кутија за носење, батерија и упатства за употреба.
 • Отстапување до 8%.

 

Тестерите се важни мерни инструменти во градинарството.Во оваа категорија ќе најдете тестери за различни намени.

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Нови продукти

Најпродавани

Нашите водечки брендови