Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
0
Јазик & Валута:
MK / MKD
Јазик
Валута
 • EUR
 • MKD
 •      
Дома ЗБОГАТУВАЧИ ВИТАМИНИ И ФОТОСИНТЕЗА HALO - харпин (5 x 2.5g) - стимулатор на метаболички процеси во растенијата

HALO - харпин (5 x 2.5g) - стимулатор на метаболички процеси во растенијата

Цена: 520.00ден
 • Код:
  221
 • Тежина:
  0.300 кг

Ја стимулира фотосинтезата со до 25% - видливи резултати за 2 дена!Производ од нова генерација, кој ги активира и стимулира заштитните сили на растенијата, што води до забрзано растење, рано цветање и зголемени приноси. Содржи α-, β-харпин.

 

- забрзано растење, благодарение на стимулирање на брзината на фотосинтеза со до 25%, особено при вештачко осветлување

- потпомага усвојување на ѓубривата, го зголемува приносот и квалитетот на плодот

- ги активира растечките функции, што води до подобрена животност, отпорност, како и подобра реакција на стресни фактори

- го активира нарастувањето на клеточните ѕидови, продолжувањето на клетките, транспортот на протеини и шеќери, образувањето на цветови и плодови

- ги активира заштитните механизми, кои ја зголемуваат способноста на растението да се чува од вирусни, бактериски и габични заболувања

- прскањето со HALO го намалува заразувањето со ботритис и ја зголемува трајноста на плодовите

- ја зголемува шеќерната содржина во плодовите за до 35%

- го зголемува приемот на калциум за до 20%

- ги заштитува цветовите од измрзнување

Експресна нарачка

(Само 4 полиња пополнете во)
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.
Примена: 1 пакетче (2,5g) се раствара во 500 мл преварена и изладена вода, и се прска по лисјатa. 5-те пакетчиња се за 5 прскања, рамномерно распределени во целиот период на одгледување. Употребете го подготвениот раствор до 4 часа.
 
За најдобар ефект применете:
(1) За време на најактивниот вегетативен раст,
(2) При појавата на цветовите,
(3) Во средината на цветањето и
(4) Една недела пред берењето.
 
Не го потребувајте HALO почесто од еднаш на 10 дена. Прскајте НАВЕЧЕР (соодветно ПРИ ГАСЕЊЕ НА СВЕТЛОТО).