КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ЃУБРИВА METROP ОСНОВНИ ЃУБРИВА MR1 1L - минерално ѓубриво за растење

MR1 1L - минерално ѓубриво за растење

Цена: 2,460.00ден
  • Код:
    1573
  • Тежина:
    1.100 кг

Азотот и фосфатите се особено важни за новиот плод, за време на раните етапи на развој.

 

Недостатоците на фосфат ќе покажат негативно влијание врз кореновиот развој, енергичноста и приносот. Одгледување во почви, кои се хранливо исцрпени, незбогатени или кога влагата во почвата не дозволува адекватно движење на хранливите материи во зоната на корените, ќе имаат потреба од порана примена на Metrop MR1. MR1 содржи магнезиум, кој често е дефицит кај култури одгледувани во лесни, песочни почви.

Магнезиумот заедно со други микроелементи е од животна важност значајно за образувањето на хлорофил и синтеза на протеини. Потполно растворливо во вода ѓубриво, кое содржи NPK, магнезиум и хелатни микроелементи. MR-1 не содржи штетни бои. Одговара за секој тип субстрат, перфектно се разредува во вода и не остава остатоци во системи за капка по капка наводнување, кои можат да се запушат. Во почви, богати со хранливи материи треба да бидете многу внимателни, затоа што е можно предозирање поради концентрацијата на производот.

 

Препорачуваме користење на тестер за контрола на рН и ЕС на хранливиот раствор, во секое време, во зависност од потребите на растението во секоја етапа.

 

Без разлика дали одгледувате во почва, кокос или хидро, ние често земаме здрави хранливи состојки здраво за готово, а најмногу се фокусираме на производи како што се PK стимуланси, засилувачи и додатоци. Но, основната хранлива материја е основата што ја бара вашето растение во раните фази од својот живот - па затоа веројатно заслужува поголемо внимание отколку што тоа го даваме.

Што се основните ѓубрива?
 

На растенијата им треба многу различни работи за да растат: светлина, воздух, вода и храна. Кога станува збор за исхраната, исто како и луѓето, на растенијата им треба „урамнотежена диета“. Ова подразбира правилно избалансирано ѓубриво што ги содржи сите основни елементи за раст, познати како основни ѓубрива, кои претставуваат цврста основа за здрав раст на растенијата. Сите видови стимуланси можат да се додадат во циклусот на растење, но вашите основни хранливи материи се градежните елементи за здрави здрави растенија.

  • Нарачај за 3,000.00ден + Купете MR1 1L - минерално ѓубриво за растење или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Начин на употреба: 

Расклатете добро пред употреба.

4ml/10L во тек на седмиците на растењето
- Во богати почви се применува 1-3 пати / седмица.
- Во хидропоника се применува со секое напојување.

Препoраки за користење:

Добро размешајте го растворот!

MR1 е компатибилен со повеќето (но не сите) пестициди, растечки регулатори и микроелементи во однос на физичкото мешање во резервоар и биолошкиот ефект врз плодот.
И покрај тоа, Metrop не може да носи одговорност за загуба или попреченост, бидејќи не се сите пестициди тестирани и затоа што ефикасноста на секоја комбинација ќе зависи од ред други фактори, соодветниот пестицид, условите, барани од културата, фаза на растење, време за растење и количина на вода, која се користи.


Заштитни мерки:
MR1 треба да се чува на свежо место, температури 5-40 Cº.
MR1 е безбедно, незапаливо ѓубриво.
Ракавици и маска за лице е препорачливо да се носат при работа со концентратот.

Нашите водечки брендови