КОШНИЧКА

0 артикла
Дома БОРБА СО ШТЕТНИЦИ ИНСЕКТИЦИДИ TEC-FORT (екстракт од пиретрум) 30ml - широкоспектарен био инсектицид

TEC-FORT (екстракт од пиретрум) 30ml - широкоспектарен био инсектицид

Цена: 850.00ден
  • Код:
    1557
  • Тежина:
    0.030 кг

100 процентен аналоген производ на Експелкс, TEC-FORT е моќен, инсектицид со широк спектар од растително потекло.

Се добива од исушеното цвеќе на Chrysanthemum cinerariifolium (содржи природни пиретрини) во комбинација со калиумски сапун. Користена е технологија за екстракција на јаглерод диоксид кој обезбедува 100% природен производ ослободен од несакани токсини. Идеален за борба против хронични инфекции на белокрилка, трипс, лисни вошки, бубачки, мршојадци, мравки. Производот не содржи пиперонил бутоксид!

Препаратот се користи во форма на спреј за лисја.Спрејот е фотосензитивен, па затоа се препорачува негова употреба да се изведува при слаба осветленост (кога се гледа надвор во самракот или зората, во затворен простор - 15 минути пред запалување на светлата и откако ќе се изгаснат), и температура на  воздухот помеѓу 5 ° C и 30 ° C. Бидејќи дејствува преку контакт, препорачливо е да се испрска целата површина на растението.

Штетници што можат да влијаат на вашите растенија вклучуваат: лисни вошки, грини, мравки, бели лисја, бела прашкаста мувла, гниење, па дури и цицачи, како што се стаорци! Додека некои штетници живеат во почвата, други се пренесуваат / ртат во воздухот. . Мувлата, исто така, може да биде голем проблем. За борба против овие штетници, потребни се специјализирани производи!

Инсектицидите се хемиски или биолошки средства за контролирање на штетни инсекти - лисни вошки, црни муви, црви и ларви, thrips, whiteflies, бубачки, woodrubs, мравки, итн Тие се насочени или широк спектар.

  • Нарачај за 3,000.00ден + Купете TEC-FORT (екстракт од пиретрум) 30ml - широкоспектарен био инсектицид или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Начин на апликација: Фолијарна апликација - спреј (1-2 ml / l) .Сензитивен производ: неговата употреба се препорачува при слаба осветленост. Одгледување на отворено - во самрак или зори. Внатрешно одгледување - пред или по исклучување на светилките. Помеѓу 5 ° C и 30 ° C. Се препорачува да се повтори третманот во интервали од 7-10 дена. Дејствува преку контакт, па затоа е препорачливо да се распрсне целата површина на растението.

Термин:

  • Треба да изминат три дена меѓу третманот и бербата на зеленчукот.За декоративни дрвја и тревни украсни растенија не треба да се чека.
  • Некомпатибилни со алкални препарати!
  • Да се ​​чува на суво, ладно и проветрено место на температура помеѓу 10-25 ° C

Нашите водечки брендови