КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ИНСТРУМЕНТИ ЗА МЕРЕЊЕ PH И EC ТЕСТЕРИ ТЕСТЕРИ Milwaukee EС CD611 - електронски EC тестер

Milwaukee EС CD611 - електронски EC тестер

Цена: 2,560.00ден
 • Код:
  1539
 • Тежина:
  0.100 кг

Економичните тестери Milwaukee, се лесни за употреба и одговараат за брзо, и сигурно мерење на рН, ЕС или TDS вредности.

Мерењето на електричната спроводливост е најдобриот начин за проверка на количеството на солите или растворените материи (TDS) во водата. Сите ЕС / TDS тестери го компензираат отстапувањето на температурата автоматски.CD611 е специјално проектиран тестер за анализа на вода. Процедурата на калибрирање е многу проста и брза. Овој тестер има автоматска температурна компензација, 100 микросименса / резолуција во см и широка гама од 0 до 20000 микросименса / см. CD611 се доставува во комплет со заштитен капак, шрафцигер за калибрирање, батерии и инструкции.

 

Технички податоци:

 • Опфат: 0-20000 μS/cm
 • Резолуција: 100 μS/cm
 • Точност: ±2%
 • Калибрирање: рачно, по една точка
 • Автоматска температурна компензација
 • Услови на работа: темп. 0-50°C, влажност до 95%
 • Батерии: 4 бр. LR44 1,5V / 350 часа работа

Таблица за приближен сооднос меѓу електропроводливоста (во mS) и концентрацијата на растворени соли во делови на милион (ppm):

1,0 mS (EC) = 700 ppm (TDS)
1,1 mS (EC) = 770 ppm (TDS)
1,2 mS (EC) = 840 ppm (TDS)
1,3 mS (EC) = 910 ppm (TDS)
1,4 mS (EC) = 980 ppm (TDS)
1,5 mS (EC) = 1050 ppm (TDS)
1,6 mS (EC) = 1120 ppm (TDS)
1,7 mS (EC) = 1190 ppm (TDS)
1,8 mS (EC) = 1260 ppm (TDS)
1,9 mS (EC) = 1330 ppm (TDS)
2,0 mS (EC) = 1400 ppm (TDS)
2,1 mS (EC) = 1470 ppm (TDS)
2,2 mS (EC) = 1540 ppm (TDS)
2,3 mS (EC) = 1610 ppm (TDS)
2,4 mS (EC) = 1680 ppm (TDS)
2,5 mS (EC) = 1750 ppm (TDS)
2,6 mS (EC) = 1820 ppm (TDS)
2,7 mS (EC) = 1890 ppm (TDS)
2,8 mS (EC) = 1960 ppm (TDS)
2,9 mS (EC) = 2030 ppm (TDS)
3,0 mS (EC) = 2100 ppm (TDS)

 • Нарачај за 3,000.00ден + Купете Milwaukee EС CD611 - електронски EC тестер или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Тестерот е покриен со гаранција за дефект за период од 12 месеци од денот на купувањето. Во овој период, апаратот може да се врати на продавачот со доказ за купување (ваучер за готовина). Ако се најде дефект, тој ќе се санира или замени.

Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на апаратот, случајно оштетување (загуба, мокрење), поправка од страна на неовластени лица.

Нашите водечки брендови