КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ БАЛАСТИ ЕЛЕКТРОНСКИ БАЛАСТИ/ПРИГУШНИЦИ Lumii Digita ECO 1000W - електронски баласт за HPS и MH лампи

Lumii Digita ECO 1000W - електронски баласт за HPS и MH лампи

Цена: 16,775.00ден
 • Код:
  1510
 • Тежина:
  5.200 кг

Lumii Digita ECO електронски миктопроцесор контролер е електронски дросел-пригушница, со вграден микро процесор, кој што контролира и работи на повисока фреквенција од стандардни аналогни пригушници.

Поголема ефикасност - повеќе светлина за вашите растенија. Брзо вклучување на сијалицата, заштедувајќи енергија. Потивок од било кој друг дросел.

 

 • 1000-ватниот модел има неколку режими на работа: 400W, 400W Boost, 600W и 600W Boost, 1000W, и 1000W Boost. За сијалицата 1000W се стартира на 1000W, после 10-15 минути можете да се приклучи 1000W Boost (+10%) или да се намали на 600WBoost или 600W. За сијалица од 600W стартирајте на 600W, после 10-15 минути можете да ја префрлите на 600WBoost со тоа се добива некој (+10%) појако и поквалитетно светло.
 • Мерењата покажуваат до 30% поголема осветленост од аналогните пригушници-дросели.
 • Електронскиот дросел е решение за проблемот со неправилниот мрежен напон!
 • Аналогните магнетни дросели-пригушници со тек на време, започнуваат да стануваат побучни и да трошат повеќе струја, се загреваат повеќе, за сметка на намалената осветленост. Додека кај електричните тоа го нема, не се случва. Тие подржуваат еднакви струјни напони и нема зголемени трошоци.
 • За да се обезбеди безбедно функционирање, Lumii баластот е програмиран да се исклучи во случај на краток спој, блескава т.е прегорена сијалица или пак нестручно монтирана ќе биде во тој случај осудена на неуспех, и таквата е вон употреба.

 

Технички податоци:

 • Напон 220-240V; 50Hz; 1.80A
 • Влезна моќност: 1020W
 • Излезна моќност: 1000W
 • КПД: > 0.99 THD (нелинеарни нарушувања) < 10% Imax:Icp. <1,7

 

Исклучете го напојувањето при менување на светилката. Lumii препорачува сијалицата да се менува на 9 месеца користење или 2/3 грова.

МНОГУ ВАЖНО е сијалицата да се излади целосно (20-30 мин.) пред да се вклучува од ново! Ако се уклучува побрзо и се намалува животниот век. Исто така, не треба да се исклучува пред сијалицата да ја достигне целосната моќност и тоа се некој 10тина минути минимум.

Чувајте ја пригушницата од прегрејување и мокрење! Монтирајте ја најмалку 15cm оддалеченост од растенијата или пак од друга сијалица поради самата топлина која се создава.

 

 

Баластите го регулираат напонот што се доставува до избраната сијалица и ја вклучуваат создавајќи висок напон откако ќе се прекине почетната струја. Тие се поделени на електромагнетни и електронски баласти. Разликата е во тоа што електронскиот баласт не бара стартер, полесен е и помалку загрева. Друга предност е тоа што е потивок и го зголемува животниот век на сијалицата за 30%-50%

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Баластот е покриен со гаранција за дефект во период од 1 година од денот на купувањето. Во овој период уредот може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лицa.

Нашите водечки брендови

Нови продукти