КОШНИЧКА

0 артикла

B' Essentials 5L - микроелементи

Цена: 2,210.00ден
  • Код:
    1485

 Bio Essentials е уникатен производ: тоа е целосна концентрација на хелатни микроелементи, плус основни микрочестички и органски буфер.

 

Кога растенијата брзо растат, тие апсорбираат многу елементи и го дестабилизираат нивото на pH. Затоа е исклучително важно да имате добар квалитет на буфер кој помага да се стабилизира pH вредноста. Во истиот процес, буферот помага и го контролира нивото на калциум во растворот. Важна карактеристика во цврста вода.

 

Bio Essentials е единствен производ: тоа е сеопфатна концентрација на микро хранливи материи во хелатна форма, плус основни суб-микрочестички и органски буфер на pH. Се користи како додаток на хранливиот раствор во почвата и културата на водата, како и во спрејот за лист.

 

Сите елементи вклучени во  Bio Essentials се хелатни: елементот за хелатирање се ослободува во растенијата само кога станува помалку во дигестивниот раствор. Така, хелатот не само што одржува стабилно ниво на хранливи материи, туку и го штити растението од несаканата акумулација на штетните соли.

Стимулансите за раст и цветање обезбедуваат дополнителна доза на хранливи материи и елементи во трагови на основната храна (основно ѓубриво). Тие се важен дел од програма за исхрана затоа што ја надградуваат основата и затоа произведуваат одлични резултати што ги очекувате.

 

 

  • Нарачај за 3,000.00ден + Купете B' Essentials 5L - микроелементи или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Апликација:

 

за хидропоника: 5 mL/L
за почва: 3 mL/L
за листно подхранување: 2 mL/L

Нашите водечки брендови