КОШНИЧКА

0 артикла
Дома БОРБА СО ШТЕТНИЦИ ФУНГИЦИДИ A.R.T.S. Top Rot (fungus free) - природен фунгицид против габични заболувања

A.R.T.S. Top Rot (fungus free) - природен фунгицид против габични заболувања

Цена: 2,770.00ден
  • Код:
    1309
  • Тежина:
    0.300 кг

Органски препарат за лекување и контрола на габични заболување, плесен, пепелница и рѓа кај растенија во саксии и хидропоника.

A.R.T.S. е професионален биолошки спреј од Холандија за превентирање и контролирање на габични заболувања, рѓа и мувла, содржи балансирана комбинација од билки, алги, фулвинови киселини, силициум, микроби и други полезни состојки, кои ја зголемуваат отпоноста на растението кон заболувања. 

Навремено превентивната употреба на овој производ спречува проблеми со растењето и габични заболувања.Успешно се применува кај клонови, растенија во саксии, овошје и зеленчук во праксата на професионално градинарството.Безбеден за употреба и нема неблагопријатно влијание врз полезните инсекти, како пчели, трутови и топлокрвни животни. 

 

Штетници што можат да влијаат на вашите растенија вклучуваат: лисни вошки, грини, мравки, бели лисја, бела прашкаста мувла, гниење, па дури и цицачи, како што се стаорци! Додека некои штетници живеат во почвата, други се пренесуваат / ртат во воздухот. . Мувлата, исто така, може да биде голем проблем. За борба против овие штетници, потребни се специјализирани производи!

Фунгицидите се хемиски или биолошки агенси за борба против причините за габични заболувања на растенијата (мувла, прашкаста мувла, 'рѓа, итн.).

  • Нарачај за 3,000.00ден + Купете A.R.T.S. Top Rot (fungus free) - природен фунгицид против габични заболувања или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Примена и дози: 1L течен спреј е доволен за околу 10 m2. Прскајте неколку минути, пред да ги исклучите вашите лампи.

Третман: Расклатете го добро производот и смешајте 50 ml со литар свежа вода.Добро расклатете го смешаниот производ! Внимателно испрскајте ги со оваа смеша своите растенија, така што течноста да НЕ капе од лисјата. Обработката се повторува после 10 дена

Превенција:  Превантивен спреј(препорачливо). Започнете приближно 2 седмици после садењето. Расклатете го производот добро. Смешајте 25ml с литар свежа вода, расклатете добро и внимателно испрскајте ги вашите растенија.  Повторувајте на секои 3 до 4 седмици, до 5 пати. Во резултат на тоа растенијата се 90% заштитени од гниење, пепелница и рѓа.

Нашите водечки брендови