КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ ЛАМПИ ЛАМПИ ЗА ЦВЕТАЊЕ Sylvania SHP TS 600W - натриумова сијалица за фазата на цветање

Sylvania SHP TS 600W - натриумова сијалица за фазата на цветање

Цена: 2,210.00ден
 • Код:
  1307
 • Тежина:
  0.200 кг

Натриумовите сијалици со висок притисок се најефективните сијалици за одгледување растенија, тие имаат најдобра конверзија на W (потрошувачка на струја) во лумени (количина на светлина). Опсегот на натриумови сијалици со висок притисок овозможува повторно префрлување по прекин на електричната енергија. Двојно подолг век на сијалицата, исклучителна сигурност, долг работен век и одржување на луменот над 95%. Идеален за места кои е тешко пристапни! Совршена за тунели, аеродроми, воени локации, пристаништа и индустриски локалитети.

 
 • Модел: SHP-TS
 • Моќност: 600W
 • Фаза: Цветање
 • Лумени 90,000 л.м.
 • Температура на бојата: 2.050K
 • фасонка: E40

 

Растот, плодовите, издржливоста, па дури и времето на цветање на растенијата се целосно зависни од светлината што ја добиваат. Квалитетот и интензитетот на светлината како и времетраењето на осветлувањето се исклучително важни! Изградбата на правилен систем на осветлување ќе ви гарантира одлични резултати!

 • Нарачај за 3,000.00ден + Купете Sylvania SHP TS 600W - натриумова сијалица за фазата на цветање или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

ВНИМАНИЕ: Овие упатства мора да се следат за да се избегнат можни повреди, оштетувања или несреќи. Производителот на ова сијалица не е одговорен за грешки, оштетувања, изгореници или пожари кои произлегуваат од непочитување на следните упатства.

Користете ја сијалицата со компатибилна електрична опрема односно пригушници-баласти. Користете само баласти одобрени од страна на CSA и UL.  Избегнете директен контакт со дожд или снег за да избегнете кршење заради промена на температурата. Наместете ја сијалицата цврсто, но без прекумерна сила на држачот за да ги намалите вибрациите. Не користете прекумерна сила за да изегнете кршење на сијалицата. Ова е сијалица со вакумна изолација и лесно може да пукне. Заменете ја сијалицата ако е изгребена, испукана или оштетена. Заменете ја сијалицата на крајот на нејзиниот животен циклус. 

 

КАРАКТЕРИСТИКИ ПРИ КОРИСТЕЊЕ:

1)На оваа сијалица и се потребни неколку минути за да се рестартира и да достигне целосна осветленост при електрични прекини.  

2) Оваа сијалица може да работи во било која положба и насока значи може да ја монтирате и вертикално и хоризонтално во зависност од потребите.

 

Сијалицата е покриена со гаранција за дефект во период од една година од денот на купувањето. Во овој период сијалицата може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лица.

Нашите водечки брендови