КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ОСВЕТЛУВАЊЕ ЛАМПИ КОМБИНИРАНИ ЛАМПИ Osram Plantаstar 600W - натрумова сијалица за раст и цветање

Osram Plantаstar 600W - натрумова сијалица за раст и цветање

Цена: 2,730.00ден
 • Код:
  1306
 • Тежина:
  0.200 кг

OSRAM PLANTASTAR ® е разработена со цел да ги задоволи потребните на градинарите од квалитетен извор на светлина, специјално направена во спектар погоден за двете фази на раст и цветање кај секое растение.

Осветлувањето на стаклена градина не може да се спореди на пример, со патишта, поради разликата помеѓу начинот на кој растенијата ја перцепираат светлината и перцепцијата на светлината од човечкото око. Со влегувањето на натриумовите сијалици PLANTASTAR ® на пазарот, Osram обезбедува извор на светлина што ги исполнува сите барања за добро, квалитетно и пред се на супер цена осветлување за растенијата.

Ниски трошоци за одржување и исклучително константна светлостен проток низ првите 20000 работни часа, оптимизирана конструкција со патентиран амортизер, нова, армирана керамика, долг живот, ласерско заварување гарантира прецизно геометриско поврзување и постојан висок квалитет поради оптимизиран метод на производство

 

Технички карактеристики:

 • Моќност: 600W

 • Фасонка: Е40

 • Светлински проток:  90 000lm

 • Цветна температура: 2100K

 • Струја во сијалицата: 4.4А

 

Растот, плодовите, издржливоста, па дури и времето на цветање на растенијата се целосно зависни од светлината што ја добиваат. Квалитетот и интензитетот на светлината како и времетраењето на осветлувањето се исклучително важни! Изградбата на правилен систем на осветлување ќе ви гарантира одлични резултати!

Комбинираните сијалици даваат како црвена, така и плава светлина, што ги прави соодветен извор на светлина за фазата на раст и за фазата на цветање.

 • Нарачај за 3,000.00ден + Купете Osram Plantаstar 600W - натрумова сијалица за раст и цветање или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

ВНИМАНИЕ: Овие упатства мора да се следат за да се избегнат можни повреди, оштетувања или несреќи. Производителот на ова сијалица не е одговорен за грешки, оштетувања, изгореници или пожари кои произлегуваат од непочитување на следните упатства.

Користете ја сијалицата со компатибилна електрична опрема односно пригушници-баласти. Користете само баласти одобрени од страна на CSA и UL.  Избегнете директен контакт со дожд или снег за да избегнете кршење заради промена на температурата. Наместете ја сијалицата цврсто, но без прекумерна сила на држачот за да ги намалите вибрациите. Не користете прекумерна сила за да изегнете кршење на сијалицата. Ова е сијалица со вакумна изолација и лесно може да пукне. Заменете ја сијалицата ако е изгребена, испукана или оштетена. Заменете ја сијалицата на крајот на нејзиниот животен циклус. 

 

Сијалицата е покриена со гаранција за дефект во период од една година од денот на купувањето. Во овој период сијалицата може да се врати на продавачот со доказ за купување (фискална сметка). Ако се најде дефект тој ќе се санира или замени. Оваа гаранција НЕ опфаќа злоупотреба на сијалицата, случајно оштетување, поправка од страна на неовластени лица.

Нашите водечки брендови